Graţierea corupţilor revine. Senatorii jurişti au scos iar elefantul de la sertar

Share

Graţierea corupţilor este inclusă acum în proiectul Legii Graţierii. Senatorii jurişti au aprobat propunerile formulate de Traian Băsescu şi Şerban Nicoale. Condamnaţii pentru dare sau luare de mită şi pentru trafic de influenţă vor fi graţiaţi, potrivit amendamentelor.

 

UPDATE 22.08: La această oră, la Piaţa Victoriei, conform Realitatea TV, mai sunt 1.000 de protestatari.

 

UPDATE 21.10: La Piaţa Victoriei nu se mai poate circula, carosabilul a fost deja ocupat.

 

UPDATE 20.30: Un nou protest a început în faţa Palatului Victoria, după adoptarea amendamentelor controversate în Comisia juridică. Este de neînţeles de ce aceştia protestează în faţa Guvernului, când instituţia unde s-a petrecut evenimentul este în Palatul Parlamentului.

===

Comisia juridică a Senatului a reluat astăzi dezbaterile pe marginea proiectului de Lege a graţierii. Săptămâna trecută, au adoptat o serie de amendamente. Printre acestea – graţierea tuturor pedepselor de până în trei ani.

 

Protestele nu dizlocă sistemul? Ce putem face în continuare?

 

Acum, au fost cinci voturi pentru, toate de la PSD, şi trei împotrivă. Câte unul de la PNL, USR si UDMR. Senatul este prima cameră sesizată. Camera Deputaţilor este decizională. Comisia juridică din Senat trebuie să adopte un raport cu modificările la acest proiect de lege, urmând ca acesta să intre în plen:

 

Klaus Iohannis se declară neplăcut surprins de graţierea corupţilor

 

Președintele Klaus Iohannis s-a declaratneplăcut surprins” de decizia senatorilor juriști de a aproba propunerile formulate de Traian Băsescu şi de Şerban Nicoale referitoare la grațierea condamnaţilor pentru dare sau luare de mită şi pentru trafic de influenţă.

 

Deocamdată, fiind în comisie, nu o să mă exprim, dar sunt neplăcut surprins, ca să zic totuși ceva despre evoluția din comisie.

 

, a afirmat președintele.

Share