Rusia vrea să se apere de Ucraina, în Crimeea, ca la Verdun

Share

Rusia nu a învăţat nimic din ce i s-a întâmplat din februarie până astăzi şi vrea să se apere în Crimeea ca Franţa de Germania, acum mai bine de un secol.

În urma înfrângerii umilitoare recente a armatei Moscovei, din Herson, un oraș cheie din sudul Ucrainei, care a fost sub ocupație rusă încă de la începutul războiului, lui Vladimir Putin i-a intrat frica în oase de un eșec total.

Foto pe care v-o oferim featured la acest articol oferă imaginea modului în care a construit fortificaţii Rusia. Parcă este un joc tematic în curtea şcolii, de tipul “Raţele şi Vânătorii”.

În tacticile beligerante defensive, se foloseşte războiul asimetric de gherilă (de exemplu aşa cum îl practică acum Ucraina), nu baricadările cu fortificaţii în fierăstrău, care sunt perdante.

Rusia pariază acum foarte mult pe modul de apărare a Crimeii, o regiune strategică importantă, lucru dezvăluit de recentele fotografii capturate de sateliți.

Imaginile arată că forțele ruse au stabilit linii și poziții defensive, pe teritoriul care duce spre Crimeea, dar fortificațiile lor se concentrează pe drumuri și autostrăzi, mai degrabă decât pe câmpuri și terenuri deschise, potrivit Business Insider.

Acesta este un pariu pentru trupele lui Putin și le-ar putea face vulnerabile la ofensivele ucrainene. Imaginile recente din satelit, capturate de Maxar Technologies, arată mai multe poziții defensive rusești, în Regiunea Herson, deasupra Peninsulei Crimeea, în timp ce Moscova încearcă să mențină terenul, în fața succeselor ucrainene de pe câmpul de luptă.

Pozițiile defensive ale Rusiei au fost construite de-a lungul liniilor de comunicație terestre critice, cum ar fi drumuri și autostrăzi, și conectează forțele ruse de la râul Nipru cu alte zone ocupate din sud-est, cum ar fi Crimeea și regiunile Herson și Zaporoje, potrivit unei evaluări din această săptămână a Institutului. pentru Studiul Războiului (ISW), un think tank din Washington, Statele Unite.

Aceste poziții există sub formă de tranșee și apărări antitanc de tip ”dinți de fierăstrău”, a spus evaluarea ISW, referindu-se la o strategie veche de decenii, constând în fortificații întărite, care sunt construite pentru a încetini și opri blindatele grele.

Metoda a fost folosită de Franţa, în primul război, acum mai bine de un secol. Apoi tot de Franţa, pe Linia Maginot, care a fost spulberată de Germania Nazistă.

Apoi de Germania Nazistă, după Debarcarea din Normandia, şi liniile de apărare din Franţa au fost spulberate de aliaţi.

ISW evaluează că pozițiile defensive indică faptul că conducerea militară rusă este îngrijorată de faptul că forțele ucrainene ar putea avansa peste râul Nipru și în Regiunea Herson.

Natura acestor poziții este totuși un joc de noroc, deoarece, în timp ce Rusia se concentrează pe apărarea drumurilor și autostrăzilor, ignoră posibilitatea reală ca Ucraina să avanseze pe teren deschis.

Tancurile și vehiculele cu șenile ale Ucrainei ar putea tăia câmpurile și ar ocoli sau ataca pozițiile rusești, de pe flancurile lor mai vulnerabile.

„Nu sunt aranjate în așa fel încât să creeze neapărat linii defensive lungi și coerente, care traversează țara în câmpuri și lucruri de această natură”, a declarat George Barros, expert la ISW.

Pe de altă parte, aceste surse occidentale încearcă să deruteze şi mai mult, în mod evident, Rusia, care, dacă optează strategic să-şi disipe apărarea beligerantă clasică, simetrică, tipică războiului de secol XX, pe care o practică acum, va fi şi mai slăbită decât acum, în faţa ofensivei Kievului.

Share