Rusia a încercat să-i mituiască pe moldoveni, ca să denatureze rezultatul votului

Share

Rusia a făcut tot ce a putut şi s-a priceput mai bine ca să denatureze rezultatul votului de la alegerile legislative anticipate din Republica Moldova.

Mai mulți alegători din Transnistria anunță că reprezentanții regimului rusofil de la Tiraspol plătesc câte 200 de ruble alegătorilor, pentru a vota cu blocul comunisto-socialist al lui Igor Dodon.

„Li se achită 25 de dolari sau 200 de ruble pentru vot”, a acuzat un alegător. Poliția anunță că s-au autosesizat pe acest caz.

„Din surse demne știm că firma Șerif plătește fiecare alegător care vine cu 800 de lei. Compania Teratex plătește fiecare angajat care o să vină să voteze cu 25 de dolari. Asta e ceea ce noi am primit.

Vreau eu sau nu vrea, o să mă apuc de treabă. O să-mi apar țara. Ei vin ilegal încoa. Ar trebui ori să fii înregistrat online și să vină cu un certificate de vot. De ce nu s-a făcut dreptate?”, a acuzat un alegător.

La Varniţa, un bărbat a fost surprins în timp ce îşi fotografia buletinul de vot, a anunţat TV8 Moldova.

O femeie din Bender a declarat că „unii alegători au fost aduși organizat și au fost plătiți”.

„Sunt oameni care au venit de bunăvoință, dar alțîi plătiți. Omul care vine la vot e plătit cu 200 de ruble, iar șoferul care ii aduce este plătit cu 400 de ruble, pentru o rută. La raionul Borisovca, de la uzina ‘Boorzîi’, sunt plătiți. Omul care are dorință ar trebui să vină cu transport urban și să nu cerșească 200 de lei”, a spus aceasta, citată de Ziarul de Gardă.

Share