Angajat în TVR prin Metoda Apele Române

Share

Organizaţia MediaSind cere explicaţii oficiale, privind angajarea în TVR a unui membru CA după “Metoda Apele Române”.

Angajat în TVR prin Metoda Apele Române

Timp de un an de zile reprezentanta unui partid politic în Consiliul de Administraţie nu a fost văzută la Registratură Generală, unde a fost angajată pe un post cu studii medii !

Aşa cum am anunţat încă de săptămâna trecută (vezi aici: Un grup de presiune din Televiziunea Română forţează eliminarea reprezentanţilor MediaSind din Consiliul de Administraţie pentru că faptele de corupţie din instituţie să nu mai fie făcute publice !)

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind – Filiala MediaSind TVR a cerut astăzi, 31 iulie 2023, explicaţii oficiale conducerii Societăţii Române de Televiziune privind modul în care a fost angajată şi activitatea reprezentantei AUR în Consiliul de Administraţie, Dorothea Ionescu, în postul ocupat în urma unui concurs organizat după “metoda Apele Române”.

Citeşte şi: MediaSind pune DNA şi ANI pe conducerea SRR

Potrivit informaţiilor şi înregistrărilor video primite de la membrii afiliaţi din SRTV, timp de un an de zile membra CA nu a fost văzută la Registratură Generală, unde a fost angajată pe un post cu studii medii, în urma unui concurs cu dedicaţie:

Către Societatea Română de Televiziune

Dlui. Dan Cristian Turturică, Preşedinte-Director general
Membrilor Consiliului de Administraţie
CC. Comisiile de Cultură şi Media ale Parlamentului

Cerere informaţii publice privind angajarea unui membru al CA la Registratură SRTV

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind şi filiala să MediaSind TVR, în calitate de organizaţie reprezentativă în cadrul Societăţii Române de Televiziune conform Hotărârii nr. 5994/ 05.07.2023 a Judecătoriei sectorului 1 Bucureşti, vă solicită să ne transmiteţi în baza prevederilor Legii nr.544/ 2001, următoarele informaţii de interes public:

1. Având în vedere mai multe sesizări primite din partea membrilor MediaSind TVR privind scoaterea la concurs cu dedicaţie pentru dna. Dorothea Ionescu, membru al Consiliului de Administraţie al SRTV, a unui post de studii medii la Registratură Generală, pe modelul Apele Române,

Citeşte şi: MediaSind este reprezentativă în Televiziunea Română

Având în vedere că potrivit filmărilor primite, dna. Dorothea Ionescu nu figurează că ar fi venit la serviciu timp de aproape un an de zile,

Vă solicităm să ne puneţi la dispoziţie copii după documentele de concurs, subiectele şi rezolvările acestora, întrebările formulate de membrii Comisiei de examinare şi răspunsurile candidatei, fişele de pontaj lunare de la angajare şi până în prezent, copii după rapoartele lunare de activitate, detalierea sarcinilor primite şi realizarea acestora, copie după referatul privind majorarea salariului pentru sarcinile suplimentare primite.

Precizăm că aceste documente sunt informaţii de interes public deoarece, potrivit prevederilor Legii nr.41/ 1994 privind organizarea şi funcţionarea SRR şi SRTv, dna Dorothea Ionescu are calitatea de demnitar, iar potrivit art. 175 din noul Cod Penal are şi calitatea de funcţionar public întrucât exercită o funcţie de demnitate publică.

Departament Comunicare MediaSind TVR

Share