Republica Moldova. PAS anunţă desfiinţarea imunităţii parlamentare

Share

PAS, noul partid de guvernământ din Republica Moldova, anunţă o adevărată revoluţie în viaţa parlamentară de la Chişinău.

Vicepreședintele PAS, Natalia Gavriliţă, anunță, într-un interviu pentru Kommersant, că imunitatea parlamentarilor din Moldova va fi desființată. Kommersant notează că Igor Dodon are motive să se teamă.

Natalia Gavriliţă, vicepreședinta Parlamentului și cea mai apropiată aliată a Maiei Sandu, care este calificată drept cea mai probabilă candidată la șefia Guvernului, spune că partidul de guvernământ intenționează să răspundă așteptărilor publicului și să ducă un război împotriva corupției.

„Vom adopta legi stricte privind corupția politică, vom elimina imunitatea parlamentarilor și a președintelui, în cazurile de corupție. Va exista o reducere a imunității – o anumită imunitate va rămâne, în conformitate cu standardele Consiliului Europei, în ceea ce privește aspecte precum libertatea de exprimare și așa mai departe. Dar nu pentru corupție”, a dat asigurări Gavriliţă, pentru Kommersant.

Această știre ar putea să-i facă pe mulți să tresară, inclusiv pe fostul președinte Igor Dodon, care se bucură de imunitate. În 2020, întreaga Moldova a discutat și încă nu a uitat videoclipul în care oligarhul Vladimir Plahotniuk, odinioară puternic și acum fugar, încearcă să-i dea o pungă neagră domnului Dodon, pe atunci președinte. Igor Dodon nu-l atinge, dar rostește fraza:

„Ia tu cu sacii. Dă-i-o lui Kosta, iar mâine i-o va da lui Cornel, pentru că mâine am avion la ora cinci. El trebuie să plătească salariile luni”. Mulți sunt convinși că în pachet se aflau bani. Deocamdată nu au existat repercusiuni juridice în urma înregistrării. Dar ar putea fi acum.

Share