Medvedev bagă strâmbe: Moldova se poate alătura UE, prin crearea unei noi Românii Mari

Share

Dmitri Medvedev continuă să folosească metoda şpârlelor strâmbe-ntr-o dungă, care s-ar putea ca-ntr-o zi să-l ajungă. Din urmă.

Aderarea Moldovei la UE este posibilă, nu direct, ci prin crearea „noii Românii Mari”, a spus vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, conform Tass.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că „declaraţiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat candidat la aderarea la UE pentru Republica Moldova şi Ucraina, fac parte din retorica falsă, cu care ne-am obişnuit deja, a Kremlinului, propagată în Republica Moldova atât înainte, cât şi după agresiunea ilegală, nejustificată şi neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei”.

„Moldova a intrat în coada lungă de aderare la UE, întinsă de-a lungul deceniilor. Bon voyage! Dar [ei] vor mai devreme! De aceea, există o altă modalitate de a obţine aderarea la UE: crearea unei noi Românii Mari ”, a spus politicianul, pe canalul său Telegram, răspunzând unei întrebări a TASS, cu privire la cât de curând ar putea avea loc aderarea Republicii Moldova la Uniune.

El a menţionat că „politicienii români dansează politic în cerc, în jurul Moldovei”, de multă vreme. Astăzi, acest lucru se întâmplă la propriu, a subliniat el.

“Prima şedinţă comună a parlamentelor moldovean şi român a fost finalizată de parlamentarii care dansau ţinându-se de mână. A părut destul de amuzant”, a spus Medvedev.

„Cu toate acestea, consecinţele pot fi mult mai puţin amuzante”, a conchis el. Am consemnat o nouă ameninţare din partea Rusiei.

Share