Marian Vanghelie, la zid. DNA cere accelerarea procesului

Share

Pare-se că pentru Marian Vanghelie se cam apropie funia de par. Se apropie termenul de prescriere a faptelor.

Faptele de luare de mită de care este acuzat fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, se prescriu în decembrie 2023 și februarie 2024, potrivit unui document consultat de G4Media.

Marian Vanghelie, la zid. DNA cere accelerarea procesului

Procurorii DNA susțin că e vorba despre o mită-record, de peste 30 de milioane de euro. În acest dosar, în mai 2021, Marian Vanghelie a primit o primă sentință nedefinitivă, de condamnare la 11 ani și 8 luni de închisoare.

Fiind în pragul prescrierii, șeful DNA, Marius Voineag, a cerut conducerii Curții de Apel București (CAB) să desemneze noi judecători, în completul care îl judecă pe Marian Vanghelie.

Citeşte şi: Marian Vanghelie, la un pas să scape de puşcărie

Ultimii magistrați care au fost în dosar au părăsit instanța. Pe 27 septembrie 2023, judecătorul Cătălin Toma Răileanu a fost detașat la CSM.

În plus, detașarea judecătoarei Anastasia Gargale, de la Tribunalul București, la Curtea de Apel București, a expirat ca urmare a neprelungirii ei, de către CSM, în aprilie 2023.

Citeşte şi: Răzvan Savaliuc şi LuJu au fost conectaţi la banii Clanului Vanghelie

”La data de 30 octombrie 2023, procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție a adresat o solicitare conducerii Curții de Apel București, în referire la această cauză, ca, având în vedere complexitatea și împlinirea într-un termen apropiat a termenelor de prescripție a răspunderii penale, să ia măsuri administrative care să asigure continuitatea completului de judecată”, a arătat DNA într-un răspuns oficial.

Share