Tancuri Abrams pentru România, 2,53 miliarde de dolari

Share

Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea de tancuri Abrams către România. Este un contract în valoare de 2,53 miliarde de dolari.

România are intenția de a cumpăra un batalion de tancuri americane Abrams, printr-un acord de tip „Guvern- Guvern” (G2G) cu SUA.

Tancuri Abrams pentru România

Aşa a declarat încă din luna martie a acestui an șeful Direcției pentru Armamente din MApN, generalul-maior Teodor Incicaș, într-un interviu pentru Observatorul Militar.

„Statul Major al Forțelor Terestre a considerat că tancul Abrams e cel mai bun mijloc de luptă și are o unicitate a lui, în realizarea misiunilor”, a spus Incicaș.

Citeşte şi: 

Șeful Direcției de Armamente a precizat că a trimis Parlamentului României cererea de aprobare, pentru achiziția unui batalion de tancuri Abrams.

Nu se specifica exact numărul de vehicule de luptă pe care Armata Română dorește să le cumpere, nici costul exact al achiziției, aminteşte Digi24.

Citeşte şi: 

Un batalion de tancuri la standard NATO are de regulă 54 de astfel de vehicule blindate. În armata americană, un batalion de tancuri Abrams este organizat pe trei sau patru companii, fiecare având trei-patru plutoane, fiecare cu un pluton de patru-cinci tancuri.

Share