Răzvan Savaliuc şi LuJu au fost conectaţi la banii Clanului Vanghelie

Share

Jurnalistul Răzvan Savaliuc și Lumea Justiției (LuJu.ro) au terorizat ani în şir mediul public din România cu aşa-zisele lor dezvăluri.

Ei au fost mufați la banii firmei familiei Vanghelie, în anii 2018 și 2019, prin intermediul unor contracte de consultanță media, în baza cărora l-au spălat pe Marian Vanghelie, după condamnarea acestuia la 11 ani și 8 luni, pentru foloase necuvenite de 30 de milioane de euro.

DNA a intrat pe firul banilor încasați de firma lui Savaliuc, Jurindex Media SRL, de la societatea lui Paul Vanghelie, SC Games & Sports Distribution SRL, care apare și în rechizitoriul fostului edil.

În perioada 2018-2019, firma Jurindex Media SRL care administrează site-ul Lumea Justiției (luju.ro), deținut de Răzvan Savaliuc, a încasat de la firma lui Paul Vanghelie aproximativ 50.000 de euro, evidențiate în documentele financiare ale Games & Sports Distribution Romania SRL.

Nu suma este importantă, ci practica contractelor de „consultanță media” în baza cărora LuJu publică în mod constant articole denigratoare la adresa magistraților (judecători sau procurori) în încercarea de a pune presiune pe sistemul judiciar în favoarea inculpaților.

Aceste contracte de consultanță sunt încheiate de Răzvan Savaliuc – patron al Jurindex Media – cu mari societăți de avocatură, dar și cu firme ale inculpaților, conform Ziare.com.

Share