Marian Vanghelie, la un pas să scape de puşcărie

Share

Marian Vanghelie, condamnat pe fond, este pe cale să fie achitat de Curtea de Apel Bucureşti, care ar face mari eforturi pentru asta.

Fostul jurnalist specializat pe Justiţie Ionel Stoica subliniază că procesul se va relua de la zero, în condiţiile în care dosarul se îndreptă spre prescripţie.

Marian Vanghelie, la un pas să scape de puşcărie

Potrivit fostului jurnalist, modul în care judecătorii au fugit de acest dosar care s-a reluat de 4-5 ori de la zero e demn de Cartea Recordurilor, conform Epoch Times.

Ce scrie Ionel Stoica:

“Se fac eforturi mari la Curtea de Apel Bucureşti să-l facă scăpat pe Marian Vanghelie – are o condamnare grea primită în faza de fond: 11 ani şi 8 luni de puşcărie! Sunt mai multe capete de acuzare pentru care a fost găsit vinovat, filajele au fost menţinute în dosar, sunt interceptări grele acolo, denunţurile şi declaraţiile martorilor s-au menţinut, sentinţa definitivă l-ar rupe.

Procesul avea stabilit următorul termen pe 3 octombrie, urmau să fie audiaţi martori, fostul edil a cerut audierea a vreo 30 de personae, dar întregul proces urmează să se reia de la zero. Exact aşa, cum auziţi!

Citeşte şi: Răzvan Savaliuc şi LuJu au fost conectaţi la banii Clanului Vanghelie

Unul dintre judecătorii din complet, Toma Cătălin Răileanu, a fost detaşat la CSM, începând cu data de 02.10.2023. Dosarul bate spre prescripţie, de-asta spun că Marian Vanghelie o să scape. O să fie o cursă contracronometru, dar sunt şanse slabe ca dosarul să fie tras în pronunţare anul ăsta.

Las aici un mic timeline, să vedeţi cum au fugit judecătorii de dosarul ăsta, s-a reluat de vreo 4-5 ori de la zero. Ar putea intra în Cartea Recordurilor. Faptele pentru care este judecat Marian Vanghelie sunt din perioada 2006-2014.

Citeşte şi: Marian Vanghelie şi Dan Tudorache, urmăriţi penal de DNA

Dosarul a fost trimis în judecată în 2015 şi s-a desfăşurat la Tribunalul Bucureşti pe parcursul a 93 de termene de judecată, timp în care fostul edil a ‘schimbat’ cinci judecători: doi s-a abţinut (jud. Liliana Ciupercă, jud. Gheorghiţă Sandu), altul s-a pensionat (jud. Otilia Bomboş), iar altul a fost promovat, fapt care s-a soldat pe parcursul timpului cu amânări şi reaudieri de martori. Într-un final, în 2019, cauza a ajuns la judecătoarea Cristina Cristea, care a pronunţat decizia pe fond (pe 31 mai 2021): 11 ani şi 8 luni de închisoare pentru Marian Vanghelie.

Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Bucureşti pe 4 august 2021, iar primul termen a fost stabilit în ianuarie 2022. De atunci, trenează pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, au fost vreo 30 de termene, se cer probe, se fac audieri, se amână, chichiţe avocăţeşti etc.”

Share