Cum au ajuns serviciile juridice trafic de influenţă

Share

Trafic de influență, camuflat în servicii juridice. A fost şi este practicat de foști polițiști sau militari. Un fenomen destul de larg răspândit în sistemul de justiție.

Dosarul Coldea – Dumbravă, unde procurorii au formulat acuzații de trafic de influență, pare a fi doar vârful icebergului.

Cum au ajuns serviciile juridice trafic de influenţă

Unii avocați susțin că fostul șef al Direcției Juridice din cadrul SRI, Dumitru Dumbravă din vremea lui Coldea, ar putea fi acuzat oricând de procurori de practicarea ilegală a profesiei de avocat, deoarece ar fi încheiat ilegal un contract de consultanță pentru ”optimizarea juridică” a cazului Cătălin Hideg, încheiat cu firma de avocatură a avocatului Doru Trăilă, conform G4Media.

Chiar dacă are studii de drept, Dmbravă nu putea acorda consultanță juridică potrivit legii decât în calitate de consilier juridic, însă contractul cu firma de avocatură a lui Doru Trăilă este încheiat cu un SRL la care Dumbravă este acționar, respectiv Wise Line Consulting SRL.

Citeşte şi: Susţinătorii PSD distribuie masiv o poză cu Dăncilă ce devine Coldea VIDEO

Fostul prim-adjunct SRI, Florian Coldea, a încheiat la rândul său un contract de consultanță cu firma fostului său coleg din SRI, Dumitru Dumbravă, însă nu e clar ce tip de servicii a oferit în contraprestație, dacă au legătură cu cazul Hideg sau cu alt caz.

Citeşte şi: Liviu Dragnea i-a rugat pe Kovesi şi Coldea să îl ajute cu dosarul

Nu este clar totuși care este obiectul contractului dintre firma lui Dumbravă și avocatul Trăilă. Pe site-ul firmei, Wise Line Consulting SRL nu oferă servicii juridice în mod expres, ci se referă vag la ”customizarea în detaliu a solutiilor de sprijin furnizare și de rata succesului în atingerea obiectivelor vizate”. De ce ar avea nevoie avocatul Trăilă de ”consultanță în afaceri”, de pildă?

Avocații consultați de G4Media.ro susțin că, așa cum rezultă din interceptările redate în ordonanța procurorului, Dumbravă a acordat consultanță juridică în mod ilegal omului de afaceri Cătălin Hideg, condamnat în luna februarie de Tribunalul București la 4 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar instrumentat de Parchetul European, în care este acuzat de fraudă cu fonduri europene în valoare de trei milioane de euro.

Share