Maia Sandu anunţă confiscarea averilor hoților şi curăţirea Justiţiei

Share

Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, anunţă începerea reformelor dure la Chişinău, după victoria în alegerile legislative anticipate.

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, a anunțat primele trei măsuri pe care PAS le va lua, după ce va forma noul guvern.

PAS a obținut o majoritate covârșitoare în Parlament, în urma alegerilor de duminica trecută.

„Avem pregătită garnitura guvernamentală și suntem gata să numim un nou Guvern și să prezentăm public un plan de guvernare, pentru următorii patru ani.

Vom avea câteva priorități. În primul rând – curățarea justiției și lupta cu corupția, astfel încât procurorii și judecătorii corecți să aibă undă verde la recuperarea miliardului furat, confiscarea averilor hoților și celor care fac scheme, stoparea fluxurilor enorme de bani care se fură pe spatele cetățenilor de rând.

A doua prioritate va fi atragerea investițiilor și fondurilor europene. Noul Guvern va asigura utilizarea corectă a ajutorului de 600 de milioane de euro oferit de Uniunea Europeană pentru recuperare economică, dar și a altor fonduri și investiții, ca să demarăm proiecte de infrastructură majore și să generăm revigorare economică, crearea locurilor de muncă și oportunităților pentru investiții.

Țară trebuie ridicată economic, că să putem asigura un trăi demn pentru fiecare. În acest sens reiterăm angajamentul nostru de a ridică pensia minimă la 2.000 de lei, că să compensăm pentru cei mai afectați de creșterile de prețuri.

O a treia prioritate trebuie să fie schimbarea drastică a modului cum funcționează instituțiile statului. Cheltuim prea mulți bani pe instituții care nu își fac treaba. Atât Guvernul, cât și instituțiile subordonate Parlamentului vor trece printr-un audit, atât financiar, cât și funcțional că să avem răspunsuri la două întrebări.

Prima – cât, cum și cine a furat din bugetele instituțiilor, că să putem stopa aceste scurgeri și pedepsi hoții.

A două – cum putem crește eficientă instituției că să avem servicii de calitate la costuri mai mici. În acest sens vom fi foarte interesați să promovăm în funcții specialiștii integri care au fost marginalizați sau amenințați și alungați de sistemul Plahotniuc-Dodon.

Acestea sunt doar câteva din direcțiile de activitate care urmează să lucrăm. Transformarea Moldovei este un proces care necesită efort, de aceea suntem dispuși să începem lucrul imediat. Avem mandat de la o majoritate a cetățenilor și după 4 ani vreau să am sentimentul datoriei îndeplinite și promisiunii ținute”, a menționat Igor Grosu, citat de Ziarul de Gardă.

Share