Ilinca ft. Alex Florea, Yodel It! (România, Eurovision 2017)

Share

Despre “ai noştri, ca brazii”, Ilinca şi Alex, aş putea să scriu mult şi bine. Este o piesă isterică, simplă, dotată cu iodlere ca maşina sport cu spoilere, dar dincolo de asta nu transmite nimic.

 

 

Despre cum poţi să faci, cu iodlere, o melodie superbă de trei minute, ca pentru Eurovision, vedem mai jos.

 

The Lonely Goatherd – The Sound Of Music, Sung by Julie Andrews as Wonderful Original Maria from Isaac Sarayiah on Vimeo.

 

Dar, desigur, între compozitorul Richard Rodgers şi textierul Oscar Hammerstein II, pe de o parte, şi Mihai Alexandru, pe de altă parte, e o mare diferenţă. Asta e.

 

Ilinca a purtat, la a doua repetiţie, rochia de concurs

 

La Kiev, sunt emoţii pentru români. Alex Florea s-a accidentat la prima repetiţie, iar la a doua a fost întrebat de echipa tehnică a organizatorilor dacă se simte bine.

 

Nico & Vlad Mirita, „Pe-o Margine De Lume”, Disney Version

 

Pe de altă parte, scena nu este atât de mare pe cât se aştepta, aşa că trebuie să-şi regândească coregrafia. Aceasta implică folosirea unui… tun! Pe care băiatul ăsta vrea să se urce. Să sperăm că nu vom fi penibili…

 

Claudia Faniello, Breathlessly (Malta, Eurovision 2017)

 

Din Malta vine, ca de obicei, o voce feminină foarte bună: Claudia Faniello. Este vorba despre o baladă Pop tipică, câmtată aşa cum au început să cânte britanicii prin anii 80.

 

 

BritPop, BritPop, influenţele sunt clare, nu eistă nimic orginal în această melodie frumoasă, cântată foarte bine. Ne putem relaxa la o cafea cu lapte cu această melodioară făcută pe reţetă, dar mai multe nu.

 

OG3NE, Lights and Shadows (Olanda, Eurovision 2017)

 

O altă melodie destul de banală vine din Olanda. Pe partea de solistică vocală, ea este interesant lucrată, cu armonii vocale destul de savante.

 

 

Aceste armonii vocale ajută melodia, o înnobilează, dar nu e îndeajuns. Olandezii sunt departe de gloria anilor 80, când rupeau tipurile cu voci bune şi componistică de înaltă calitate. Acum au tehnică, fetele au voci adevărate, însă cam atât.

Share