Brendan Murray, Dying to Try (Irlanda, Eurovision 2017)

Share

O baladă Pop cântată bine de Brendan Murray din Irlanda. Probabil că, dintre cei trei pitici muzicali din această postare, îl voi alege la featuring pe acesta. Nu am încotro. Maghiarul şi daneza sunt mai slabi.

 

 

La refren se întâmplă nişte lucruri care au legătură cu muzica. De exemplu, o modulaţie reuşită, foarte simplă. Melodia este liniştită, se aud nişte armonii vag ABBA.

 

Brendan Murray, fostă membră a trupei irlandeze Hometown

 

Nu este nimic ieşit din comun, dar Brendan e mai în cărţi muzical decât ceilalţi doi concurenţi din această postare. Trupa Hometown a obţinut trei succese de top în Irlanda. Am folosit în featured această poză a lui Brendan, ca să scot mai bine în evidenţă asemănarea fetei cu Paul McCartney.

 

Johnny Logan: „Piesele de la Eurovision 2008 sunt letale pentru inima”

 

A avut trei single-uri care au ajuns în topuri, dintre care două pe primul lo:: “Where I Belong” în 2014 şi “Cry for Help” în 2015.

 

Joci Pápai, Origo (Ungaria, Eurovision 2017)

 

Un cântec popular maghiar frumos pe care compozitorul itenţionează să-l prepare pop. Influenţele orientale sunt evidente şi nu sunt printre preferatele mele.

 

 

Tema este simplă şi realizarea este de nivel budepestan intern. În secţiunea mediană apare şi o banală repriză HipHop. Recunosc că până acum nu am ascultat niciodată GipHop unguresc. Probabil că este vina mea, dar nu cred că am pierdut ceva.

 

Anja, Where I Am (Danemarca, Eurovision 2017)

 

Anja cântă cu aceeaşi tehnică americană tipică R&B-ului nord-american. Solista are o voce excelentă, dar în rest cântecul acesta (el este concurentul) nu transmite nimic.

 

 

Din când în când, să mai scultăm nişte muzică bună Pop, să înţelegem care este diferenţa. Maria din Carei este zeiţa muzicii pe lângă această domnişoară, iar asta datorită componisticii net superioare.

Share