Hidroizolatii de cea mai buna calitate – de ce sa apelezi la inovatiile momentului in materie de constructii

Share

Intrucat tehnologia isi pune amprenta asupra tuturor activitatilor pe care le desfasuram zilnic, acest lucru nu intarzie sa isi faca aparitia si in sfera constructiilor. In acest fel, specialistii din domeniu si-au reunit fortele si au conceput noi tehnici si materiale menite sa sporeasca gradul de siguranta pe care il are o cladire, indiferent de dimensiunile acesteia. Astfel, lucrarile de hidroizolatii au devenit din ce in ce mai populare, venind la pachet cu zeci de beneficii atat pentru structura de rezistenta, cat si pentru bugetele alocate in proiectele de constructii.

Fie ca vorbim despre o cladire de birouri, un ansamblu rezidential sau o casa, fundatia este extrem de importanta. Pe langa faptul ca pune bazele intregii cladiri, aceasta constituie o bariera in fata problemelor care pot sa apara la nivelul subsolului, cum ar fi infiltratiile de apa. In momentul de fata exista pe piata o serie de solutii special concepute pentru a combate pericolele in ceea ce priveste fundatiile, iar gradul de siguranta si de incredere este garantat.

Tipuri de hidroizolatii si pardoseli

Pardoseli epoxidice

Folosite in zeci de industrii, aceste pardoseli epoxidice au un mare avantaj. Se toarna in forma lichida gratie rasinilor epoxidice, iar rezultatul va fi o placa neteda, lipsita de denivelari sau de rosturi. Se folosesc cu precadere in zonele cu trafic intens si in zonele cu un grad de igiena ridicat, intrucat:

 • Au un grad de rezistenta ridicat;
 • Sunt extrem de durabile in timp;
 • Prezinta o suprafata neteda, lucioasa, in mai multe modele;
 • Se curata extrem de usor;
 • Se aplica simplu si rapid.

Pentru fundatii

O fundatie solida se traduce printr-o constructie sigura si lipsita de pericole. Tocmai din acest motiv este extrem de important ca structura de rezistenta sa fie izolata. In plus, gratie acestor metode, in cazul in care exista subsol acesta va putea fi folosit la capacitate maxima, fie drept spatiu sigur de depozitare sau compartiment destinat locuitului. Alte avantaje sunt:

 • Imposibilitatea mucegaiului de a se forma;
 • Conceperea unui spatiu propice pentru depozitare sau locuit;
 • Sanse zero de infiltratii sau inundatii la subsol;
 • Siguranta instalatiilor electrice.

Hidroizolatii terase

O terasa trebuie protejata atat in sezonul cald, cat si in sezonul rece cand schimbarile de temperatura isi pot pune amprenta asupra structurii de rezistenta. In acest fel, un plan de hidroizolatii poate sa reprezinte solutia ideala din toate punctele de vedere, intrucat materialele folosite sunt rezistente in fata capriciilor naturii. In plus, printre alte avantaje enumeram:

 • Rezistenta la socuri si la temperaturile extreme;
 • Materiale calitative, cu o durata de viata impresionanta.

Hidroizolatii poliuretanice

Nu in cele din urma, fie ca vorbim despre hidroizolatii sau pardosele poliuretanice, acest model are la baza un amestec format din cimenturi speciale si rasini poliuretanice. In acest fel va rezulta o placa neteda, lipsita de imbinari si de denivelari care pot pune activitatile in pericol. De regula, aceste tehnici se folosesc in zonele industriale intrucat au un grad sporit de rezistenta in fata traficului intens si de mare tonaj, asigurand in acelasi timp si un mediu igienic. Placa se toarna dintr-o singura bucata, iar acest lucru se traduce prin:

 • Durata de viata de pana la 50 de ani;
 • Grad mare de elasticitate;
 • Rezistenta la socurile de temperatura si cele mecanice;
 • Mediu igienic tot timpul.

Milucon, expertii tai in materie de hidroizolatii si pardoseli

In cazul in care te alfi in plin proces de constructii, cei de la Milucon vin in ajutorul tau si iti prezinta o gama variata de solutii.

Cu un catalog bogat in optiuni de la hidroizolatii si pardoseli epoxidice, specialistii iti asigura lucrari de calitate superioara, extrem de rezistente in timp. Nu ezita si cere acum sfatul expertului si descopera mai multe pe site.

 

Share