Iti doresti sa reciclezi? Iata ce trebuie sa cunosti despre acest proces

Share

Iti doresti sa reciclezi in mod corespunzator si in felul acesta sa contribui la protejarea mediul inconjurator? Nimic mai simplu, acum ai la dispozitie varianta de a apela la un OTR care sa preia aceasta responsabilitate din sarcina ta. Mai mult, aceasta organizatie se va ocupa in locul tau si de intocmirea unui raport de mediu. Descopera din randurile de mai jos cum te poate ajuta un OTR.

Raport de mediu – informatii utile

Raportul de mediu este un document solicitat de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM), cu ajutorul caruia verifica activitatea firmei tale in privinta deseurilor si se asigura ca respecti legislatia in vigoare. Astfel de rapoarte iti pot fi solicitate la inceput de an sau trimestrial. Important este sa cunosti ca in functie de activitate, principalii agenti economici care sunt obligati sa transmita raportari catre aceasta institutie sunt: operatorii economici autorizati pentru desfasurarea activitatii de colectare sau reciclare, comerciantii, generatorii de deseuri, sau detinatorii de deseuri.

Ce deseuri pot fi reciclate?

Pe lista produselor ce pot fi reciclate se numara cartonul si hartia, cauciucul, sticla, plasticul si metalul. Toate aceste materiale polueaza mediul inconjurator si din acest motiv este de preferat sa le reciclezi. Util este sa stii ca cel mai usor produs de reciclat este sticla. Ea poate fi reciclata in mod constant.

Ce inseamna OTR si cum te poate ajuta acesta?

OTR-ul sau Organizatia de Transfer de Responsabilitate este o organizatie juridica care, in urma unei procuri poate sa aiba drept de semnatura in locul tau in ceea ce priveste activitatea de reciclare. Mai mult, se ocupa si de intocmirea rapoartelor de mediu ce sunt transmise catre Agentia Nationala de Protectie a Mediului (ANPM). Avantajul principal este acela ca te asiguri de respectarea legilor si reglementarilor din domeniul mediului. In acest fel, vei scapa si de plata unor amenzi costisitoare, deoarece OTR-ul are obligatia sa transmita rapoartele de mediu semestrial sau anual. O alta informatie utila este aceea ca, OTR-ul nu recicleaza in mod personal deseurile. El reprezinta un intermediar care colaboreaza cu reciclatorii finali.

Cum sa alegi un OTR de incredere?

Esential este sa verifici activitatea OTR-ului inainte sa semnezi un contract cu acesta. Verifica daca are experienta in domeniu, in ce an s-a infiintat, care este numarul de clienti ce-l detine. Poti citi review-uri sau te poti interesa la prieteni sau cunostiinte. De ce este indicat sa faci aceste verificari? Intrucat OTR-ul va avea drept de semnatura in locul tau. In cazul in care nu isi indeplineste sarcinile asa cum ai stabilit prin contract, sau nu inregistreaza corect datele si informatiile transmise de tine, poti primi amenzi din partea autoritatilor din domeniu. Asigura-te ca in contract treci toate datele importante precum obligatiile pe care doresti sa le indeplineasca.

 

De ce este important sa reciclezi?

Poluarea excesiva si ambalajele tot mai numeroase au devenit o prezenta constanta in viata ta si a celor din jurul tau. Poti ajuta si tu la protejarea mediului inconjurator prin procesul de reciclare si colectare selectiva al deseurilor. In acest fel vei contribui la economisirea energiei si la reducerea consumului de resurse naturale.

In situatia in care pentru tine este dificil sa te ocupi de intregul procesul de reciclare, pornind de la o colectare selectiva si ajungand pana la tinerea evidentei deseurilor, apeleaza la un OTR mediu. Daca iti doresti un partener de incredere, acceseaza site-ul ecologic3rambalaje.ro. In acest fel vei putea colabora cu o echipa profesionala care cunoaste toate procedurile ce tin de domeniul mediului.

 

Date de contact:

E-mail: office@ecologic3rambalaje.ro

contact@ecologic3rambalaje.ro

Telefon: 0239.680.500

 

 

 

 

 

Share