Ciolacu: Preşedintele şi Guvernul său au scăpat total pandemia de sub control

Share

De şase luni, PSD se străduieşte să dea peste cap România, în pandemie. Nu a reuşit. Ciolacu susţine inversul.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu, a afirmat că şeful statului şi “Guvernul său au scăpat total pandemia de sub control”, iar “la 4.000 de infectări pe zi este exclus să ne gândim la organizarea de alegeri”.

“Din punctul meu de vedere, preşedintele şi Guvernul său au scăpat total pandemia de sub control. La 4.000 de infectări pe zi este exclus să ne gândim la organizarea de alegeri”, a afirmat Ciolacu, într-o intervenţie telefonică la România TV.

El a spus că săptămâna viitoare ar urma să înceapă discutarea în Parlament a proiectului privind amânarea alegerilor legislative.

“Luni deja legea în ceea ce priveşte data alegerilor poate fi promovată în Parlament. (…) După 4.000 de infectări, mi se pare normal să stăm un pic de vorbă, în primul rând cu Guvernul, cel care organizează alegerile, să ne prezinte un plan. (…)

Proiectul de act normativ este deja depus de un coleg neafiliat şi o să îl luăm în discuţii în comisii. Prima cameră sesizată este Senatul, dar, concomitent, eu aş invita, în primul şi primul rând, Guvernul să ne explice”, a declarat liderul PSD.

Un număr de 4.016 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, faţă de ultima raportare, în urma efectuării a 31.318 teste la nivel naţional, a informat miercuri Grupul de Comunicare Strategică. Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, precizează GCS.

Share