Nu știi cum să alegi din gama de sisteme de detectie efractie? Descoperă acum!

Share

Te ocupi de administrarea unei clădiri în care lucrează un număr ridicat de oameni?

Alegând din gama de sisteme de detectie efractie Helinick, oferi tuturor salariaților un mediu sigur în fiecare zi. Un astfel de echipament îți este util și te ajutâ să eviți situațiile neplăcute. Află, însă, din rândurile de mai jos principalele elemente, pe care să le cunoști, înainte de a lua o hotărâre!

Sisteme de detectie efractie – pentru ce tipuri de clădiri poți să le folosești?

Sistemele de alarmă sunt ideale mai ales acolo unde zi de zi traficul este unul intens, unde se lucrează cu diferite mărfuri, produse ori informații sensibile. Așadar, poți să iei în calcul instalarea unui astfel de echipament în:

  • centre comerciale;
  • bănci;
  • clădiri de corporații;
  • spitale;
  • hoteluri;
  • parcări private.

Pe lângă toate aceste clădiri, mai trebuie să știi că sistemele de alarmă sunt excelente și pentru clădirile rezidențiale, cu mențiunea că pentru astfel de imobile, sistemele sunt întotdeauna adaptate suprafețelor pe care trebuie să le protejeze.

Din ce sunt formate sistemele de alarmă?

Pentru a înțelege mai bine din ce este un format un sistem anti-efracție, este bine să știi că acesta are 3 roluri principale:

  • detectarea pericolului, atunci când un oaspete nepoftit pătrunde într-un perimetru în care nu ar trebui să se afle;
  • procesarea informațiilor;
  • semnalizare – aceasta are loc, de regulă, printr-o alarmă sonoră foarte puternică.

Aceste 3 lucruri sunt posibile datorită elementelor din care este format sistemul de alarmă:

–          centrala de alarmă sau ,,creierul” întregului sistem. Ea reprezintă panoul de comandă al sistemului. Aici sunt centralizate informațiile pe care le primește de la detectori. De regulă, centrala de alarmă este amplasată într-o cutie specială și este prevăzută cu o baterie de rezervă. Astfel, centrala continuă să funcționeze inclusiv atunci când te confrunți cu o pană de curent

–          detectorii (senzorii) – aceștia se activează atunci când oaspeții nepoftiți pășesc într-o zonă în care senzorii știu că nu ar trebui să existe nimeni la acel moment;

–          elementele de semnalizare sonoră.

Mai exact, atunci când sistemul anti-efracție înțelege că un intrus se află într-un spațiu în care nu ar trebui să fie, alarma se detectează, iar dacă optezi și pentru serviciile unei firme de securitate, reprezentanții acesteia sosesc la fața locului în cel mult câteva minute.

Cum poți gestiona sistemele anti-efracție?

Foarte simplu! Fie cu ajutorul unei aplicații de pe telefon, laptop sau tabletă, fie cu ajutorul unei telecomenzi. De exemplu, dacă dimineața vrei să dezarmezi alarma, nu trebuie decât să apeși pe un buton, pentru ca senzorii să fie dezactivați.

Ce este butonul de panică?

În cazul în care clădirea pe care o administrezi adăpostește o bancă, de exemplu, acolo unde se lucreză cu sume mari de bani, trebuie să iei în considerare mai mult posibilitatea unor situații neplăcute. De aceea, în sistemul anti-efracție este bine să încorporezi și un buton de panică. Astfel, dacă infractorii pășesc în bancă și au scopul clar de a fura, angajații instituției pot apăsa butonul de panică, fără ca hoții să știe acest lucru. Practic, autoritățile sunt alertate imediat de situația în plină desfășurare, urmând să ajungă la fața locului.

Helinick.ro îți oferă cele mai noi și mai moderne echipamente de pe piață, de la sisteme stingere incendiu chiar aici, pana la sisteme de detectie efractie si multe altele, cu ajutorul cărora să te bucuri de un nivel sporit de securitate și siguranță. Alege atent un Perimeter Security Systems eficient, iar astfel, șansele ca oaspeții nepoftiți să își facă apariția în timp scad considerabil!

Date de contact:

Email: office@helinick.ro

Telefon: +(4021) 404 44 44, +(4021) 404 44 00

Share