Descoperă puterea soarelui: Cum să alegi sistemul fotovoltaic perfect pentru tine

Share

Pentru a face față provocărilor climatice și a deveni mai prietenoși cu mediul înconjurător, tot mai mulți oameni se orientează spre energia regenerabilă.

Iată cum să alegi un sistem de conversie a energiei solare în energie electrică potrivit pentru nevoile tale, cu ajutorul Genersy.

 

Informează-te despre panourile fotovoltaice și diferitele tipuri de sisteme

Modulele fotovoltaice sunt dispozitive ce transformă energia solară în energie electrică. Un sistem fotovoltaic este format din panouri, un invertor care convertește energia produsă într-un format utilizabil pentru aparatele electrice, și un sistem de stocare a energiei, precum baterii.

Există trei tipuri principale de sisteme de panouri fotovoltaice: sisteme conectate la rețea, sisteme izolate și sisteme hibride. Sistemele conectate la rețea sunt legate direct de rețeaua electrică locală, permițând exportul surplusului de energie produsă și importul energiei în perioadele de consum mai mare. Sistemele izolate funcționează independent de rețea, fiind ideale pentru locuințe situate în zone rurale sau greu accesibile. Sistemele hibride combină avantajele celor două tipuri, oferind autonomie și eficiență energetică.

 

Evaluează locuința pentru eligibilitate și necesități

Asigură-te că locuința ta este potrivită pentru instalarea unui sistem de conversie a energiei solare în energie electrică. Unul dintre factorii principali de luat în considerare este acoperișul, locul ideal pentru a monta panourile. De exemplu, dacă ai un acoperiș din țiglă, verifică dacă poate susține greutatea panourilor. De asemenea, trebuie să te asiguri că acoperișul tău are o orientare bună și un unghi adecvat pentru a capta cât mai multă lumină pe parcursul zilei. Accesul la soare este esențial pentru eficiența instalației fotovoltaice. Este important să analizezi umbrirea cauzată de arbori, clădiri învecinate sau alte obiecte care ar putea bloca lumina soarelui. Dacă locuința ta este înconjurată de arbori înalți sau clădiri, s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere pentru instalarea unui astfel de sistem.

Alți factori de luat în considerare includ consumul lunar de energie, branșamentul și împământarea. Cunoașterea consumului tău lunar de energie te ajută să alegi capacitatea potrivită a sistemului. Examinează facturile de electricitate din ultimele luni pentru a avea o idee clară despre necesitățile tale energetice. Asigură-te că instalația electrică a locuinței este în conformitate cu normele tehnice și legale. Pentru sistemele conectate la rețea, este necesar un branșament adecvat, iar pentru sistemele izolate și hibride, asigură-te că sistemul de împământare este funcțional.

În concluzie, alegerea unui sistem de module fotovoltaice depinde de nevoile tale energetice și de caracteristicile locuinței. Dacă te întrebi ”Ce sistem fotovoltaic să aleg?”, echipa Genersy este aici pentru a te ajuta să alegi cel mai potrivit sistem, oferind consultanță personalizată și răspunzând la întrebările tale.

Genersy pune accent pe comunicarea eficientă și transparentă, asumându-și responsabilitatea de a oferi cele mai bune soluții în materie de energie solară. Compania se implică în fiecare etapă a procesului, de la consultanță până la mentenanță post-instalare. Fiecare proiect este unic, iar echipa Genersy se concentrează pe identificarea soluției potrivite pentru fiecare client, asigurându-se că sistemul se potrivește perfect cu nevoile energetice ale locuinței.

Contactează Genersy pentru a afla cum să începeți procesul de investiție într-o instalație fotovoltaică și să te bucuri de beneficiile pe termen lung ale energiei solare. Alege responsabilitatea și sustenabilitatea pentru tine și planeta noastră.

Share