FSB încearcă să o înlăture pe Maia Sandu şi guvernul ei

Share

Rusia, prin FSB, încearcă să dea jos guvernul de la Chişinău şi pe Maia Sandu şi să-l aducă-n loc pe omul Moscovei, Ilan Şor.

O serie de documente secrete obținute de serviciile de informații ucrainene relevă eforturile Moscovei de a manipula în continuare țările din estul Europei, în ciuda eșecului campaniei militare din Ucraina.

În Republica Moldova, serviciul secret al Rusiei, FSB, continuatorul KGB, îl susține activ pe politicianul Ilan Șor, fugit din țară și supus sancțiunilor SUA, pentru a răsturna regimul de la Chișinău și a readuce țara în sfera de influență a Rusiei, scrie Washington Post, care a consultat documentele secrete.

Digi24 a tradus cele scrise de Washington Post:

Când mii de protestatari s-au adunat luna aceasta la porțile palatului prezidențial de la Chișinău, cerând demisia Maiei Sandu, omul din spatele protestelor – liderul unui partid de opoziție, aflat în exil în Israel – a primit laude din partea Moscovei.

mnjjUn important politician rus l-a lăudat pe organizatorul protestelor, Ilan Șor, numindu-l un „partener de nădejde pe termen lung” și chiar a oferit un contract de gaze ieftine regiunii din Moldova condusă de partidul lui Șor, scrie Washington Post.

Numit „Tânărul” de serviciul de securitate al Rusiei, FSB, politicianul de 35 de ani este o figură centrală în eforturile Kremlinului de a răsturna regimul de la Chișinău, arată documentele consultate de publicația americană.

În plus, FSB a cheltuit zeci de milioane de dolari ai marilor companii rusești de stat pentru a cultiva o rețea de politicieni moldoveni și pentru a reorienta țara spre Moscova.

Share