Francesco Gabbani, Occidentali’s Karma (Italia, Eurovision 2017)

Share

Francesco Gabbani este un fel de Eros Ramazzoti pe alte coordonate muzicale. Totuşi, acestea nu sunt diferite de ale starului italian. O melodie frumoasă, pătrunsă de muzicalitatea tipică italiană.

 

Jacques Houdek, My Friend (OperaPop, Croaţia, Eurovision 2017)

 

 

Se spune că este favorita Eurovision 2017, urmată de melodia lui Salavador Sobral. Părerea mea este că pe locul al treilea ar trebui să se claseze (şi se clasează valoric) O.Torvald.

 

Francesco Gabbani, câştigătorul Festivalului de la San Remo

 

O altă melodie foarte frumoasă vine astfel de la vechiul şi noul stat participant la Eurovision. Spune o poveste. Francesco Gabbani este câştigătorul Festivalului San Remo de anul acesta.

 

Cântecul acesta este ca o pasăre ca îşi deschide aripile. Mă bucur că avem două finaliste directe care-şi respectă publicul cu astfel de melodii frumoase. Mu prea pricep ce-i cu Chewbacca acela din clip, dar în rest…

 

Alma, Requiem (Franţa, Eurovision 2017)

 

Alma din Franţa vine cu o melodie ciudată, care începe ElectroDance şi se dezvoltă pe strofă cu ritmicităţi vag arăbeşti. Apoi, la refren, sună hispanic, aduce a Enrico Macias cumva.

 

Mai rămâneau francezii să bage la re-refren un cazacioc, ceva, şi era clar că încă nu s-a stabilit pe hârtie cine bate (la momentul când am ascultat melodia): Macron sau Le Pen. Şi mai ales nu are nimic cu nici un fel de recviem…

 

Share