Francesco Gabbani şi Salvador Sobral sunt marii favoriţi ai Eurovision

Share

Italianul Francesco Gabbani și portughezul Salvador Sobral au ajuns în finala concursului Eurovision ca mari favoriţi. Exceptând surprizele, sâmbătă unul dintre aceştia va câştiga concursul muzical european, relatează EFE, via Agerpres.

Aisha, “What For?” (music-hall stylish, Letonia, Eurovision)

Doar Bulgaria, Suedia și Armenia îndrăznesc să viseze să răstoarne pronosticurile caselor de pariuri. Eurovision nu au dezvăluit cum au punctat cele 20 de țări care au depășit faza semifinalelor. Aceasta pentru a nu influența televotul de sâmbătă.

Se vor întâlni în finală cu țara gazdă Ucraina și cele cinci țări fondatoare ale concursului. Acestea se califică direct: Spania, Marea Britanie, Germania, Franța și Italia. Starea Presei a spus că Francesco Gabbani, Salvador Sobral şi O.Torvald, trupa rock ucraineană, sunt marii favoriţi valorici.

Dacă aceasta se va reliefa în clasamentul final, va reprezenta o victorie a muzicii de calitate.

Francesco Gabbani este marele favorit. 110 milioane de vizualizări pe YouTube

Italianul Francesco Gabbani este marele favorit, cu piesa “Occidentali’ s karma”. Acesta este un hit cu sonorități electropop, cu care a câștigat ultima ediție a Festivalului de la San Remo. Gabbani a devenit un fenomen mondial cu peste 110 milioane de vizualizări pe YouTube.

Casele de pariuri îl plasează mult în fața restului aspiranților. Criticii sunt de părere că ritmul antrenat și punerea în scenă, cu gorila cântând și dansând alături de el, sunt exact ce trebuie pentru a obține victoria.

Salvador Sobral, marea senzaţie a competiţiei de anul acesta

Marea senzație a ediției de anul acesta este portughezul Salvador Sobral. Piesa acestuia, “Amar Pelos Dois”, a devenit miza multor jurnaliști de specialitate. Reacțiile pe rețelele de socializare care au izbucnit în aplauze la reprezentația sa din prima semifinală au fost unanime. Modul său nonșalant de interpretare a câștigat eurofanilor care l-ar putea propulsa la victorie.

Într-un interviu realizat înainte de competiţie, Salvador Sobral se dezvăluie ca un om normal şi un muzician sensibil de jazz. În acest interviu, el apare îmbrăcat cu un tricou negru, pe care scrie cu alb: “SOS REFUGEES”.

Artistul militează pentru debirocratizarea primirii acestora în Europa.

Nu sunt imigranţi, ei fug de moarte, au nevoie de ajutorul nostru.

Ce părere are despre refuzul Ucrainei de a primi Rusia în competiţia de anul acesta?

Se face foarte multă politică în această competiţie. Sper că politica nu va fi mai importantă decât muzica.

Dar acum şase luni ce ar fi spus despre participarea sa la Eurovision?

salvador sobral

Mă bazez foarte mult pe instinctul sorei mele (n.n.: cântăreaţă şi compozitoarea piesei-competitor), care mi-a spus într-o zi: “Hai să vezi ce am scris, cred că ai putea participa la Eurovision cu asta”. E ciudat pentru mine cu patru repetiţii una după alta, la care să cânt şi să fac acelaşi lucru. În jaz niciodată nu faci acelaşi lucru, improvizezi.

Ce crede Salvador despre eventuala câştigare a Eurovision?

Nu m-am gândit de-asta, nu de-asta concurez. Este o sărbătoare a diversităţii. Dacă voi învinge, atunci mă voi bucura, dar acum mă bucur de participare.

Share