Averea Maiei Sandu. O Toyota, un apartament, bani din ce munceşte

Share

Averea Maiei Sandu, preşedintele Republicii Moldova, este exemplară pentru acest personaj politic admirabil. O Toyota, un apartament, bani din ce munceşte. Atât.

Averea Maiei Sandu

Maia Sandu a încasat, în 2022, în jur de 322.000 de lei moldovenești, adică peste 79. 000 de lei românești.

O mare parte din sumă a reprezentat salariile pentru funcția de președintă a Republicii Moldova, potrivit declaraţiei de avere depusă la Autoritatea Națională de Integritate (ANI).

În 2022, președinta Republicii Moldova a ridicat aproape 259 de mii de lei moldovenești de la Președinție, conform Adevărul.

Citeşte şi: Maia Sandu acuză Rusia de „crime de război”

Pe lângă salarii, Maia Sandu a beneficiat și de diurne pentru deplasările din străinătate, în sumă de circa 63 de mii de lei moldovenești.

În 2022 a cheltuit o mare parte din banii păstrați în banca din SUA. Potrivit documentului, anul trecut a primit o dobândă de 30 de dolari de la o bancă din SUA.

Aceasta păstrează 600 de dolari într-un depozit deschis într-o instituției financiară de peste Ocean și peste 13.000 de lei moldovenești intr-un cont curent al unei bănci din Republica Moldova.

Citeşte şi: Există şi astfel de specimene. Şoşoacă, urât, despre Maia Sandu: “Cerșește ajutoare în genunchi, pe sub toate birourile. Și-a vândut țara lui Soros”

În timp ce sumele salariilor și a diurnelor au fost mai mari în 2022 față de 2021, cele din banci au scăzut. De exemplu, acum doi ani, Maia Sandu a anunțat că are circa 2.390 de dolari în banca din SUA, dar anul trecut i-au rămas în jur de un sfert din ei.

Lidera de la Chișinău deține din 2003 un apartament cu suprafața de 74,5 de metri pătrați, care valorează puțin peste 440.000 de lei moldovenești.

Nouă ani mai târziu, ea și-a cumpărat o mașină, Toyota RAV 4, în valoare de 170.000 de lei moldovenești.

Share