Salvador Sobral. Biografia reală şi total neromanţată a cântăreţului

Share

Salvador Sobral este pe numele său complet Salvador Vilar Braamcamp Sobral. S-a născut pe 28 December 1989. Este un cântăreţ portughez, care a câştigat Eurovision Song Contest 2017 pentru Portugalia.

Salvador Sobral, Amar Pelos Dois (Portugalia, Eurovision 2017)

Cântecul câştigător se numeşte “Amar pelos dois”. A fost scris de sora lui, Luísa Sobral. Astfel, Portugalia a câştigat pentru prima dată Eurovision, de la debutul din anul 1964. Este cea mai lungă perioadă cât o ţară a participat la Eurovision fără să câştige competiţia: 53 de ani.

Salvador Sobral s-a născut la Lisabona, într-o fostă familie nobiliară portughezăwas born . Este fiul lui Salvador Luís Cabral Braamcamp Sobral. Este înrudit cu politicianul portughez Hermano José Braamcamp de Almeida Castelo Branco. A trăit majorutatea vieţii sale în Lisabone.

Salvador Sobral, participant la Bravo Bravissimo

La 10 ani, a participat la programul tv Bravo Bravíssimo. La 20 de ani, era unul dintre cei zece finalişti de la Ídolos. Aceasta este versiunea portugheză a francizei Idols. Ca finalist, a cântat muzica de Stevie Wonder, Leonard Cohen şi Rui Veloso.

Cursant cu Bursă Erasmus, a studiat psihologia la Instituto Superior de Psicologia Aplicada, în Lisabona. Salvador s-a mutat la Mallorca, unde a început să cânte în baruri. După ce a terminat cursurile de psihologie, a aplicat la Taller de Músics. Aceasta este o şcoală de muzică din Barcelona, unde a absolvit în anul 2014.

În anul 2015, a participat la festivalurile Vodafone Mexefest şi EDP Cool Jazz. În anul 2016, şi-a lansat primul album, “Excuse Me”.

2009 – Salvador Sobral la Ídolos

Salvador Sobral este fan al lui Chet Baker. Dar şi al cântăreţilor de bossa nova, precum Caetano Veloso şi Chico Buarque. Vorbeşte patru limbi: portugheza, spaniola, engleza şi italiana. În anul 2009, a participat la sezonul al treilea al Ídolos, versiunea portugheză a francizei Idols franchise.

A terminat în această competiţie pe poziţia a şaptea. Sora lui, Luisa Sobral, este de asemenea cântăreaţă şi anterior s-a clasat pe locul al treilea în pimul sezon Ídolos.

P 2 august 2016, Sobral şi-a lansat single de debut, “Excuse Me”, din albumul de studio eponim. În aceeaşi zi, şi-a lansat şi albumul LP. Acesta a ajuns până pe locul 10 în topul portughez al albumelor. “Nem Eu” a fost lansat ca single de Salvador Sobral de pe aldoilea său album pe 27 October 2016,

Lia Olguţa Vasilescu: “(n.n.: la Eurovision 2017) A câştigat Portigalia, cu o melodie care nu merita să prindă nici semifinala”

Sobral a fost confirmat că participant la Festival da Canção 2017, cu cântecul “Amar pelos dois”. A câştigat această competiţie muzicală pe 5 martie 2017 şi astfel a reprezentat Portugalia la Eurovision Song Contest 2017.

Ar fi putut să nu participe la primele repetiţii, din cauza stării precare a inimii sale, care l-a obligat să se odihnească. Anume înaintea evoluţiei din semifinală. Sora lui, Luisa, i-a luat rolul la primele repetiţii. Salvador Sobral a concurat şi în finală a obţinut 758 de puncte.

Militant pentru cauza refugiaţilor

Salvador Sobral a atras atenţia asupra crizei europene a refugiaţilor. La conferinţa de presă dinainte de prima semifinală Eurovision, la Kiev, a apărut cu un tricou negru, pe care scria cu alb “S.O.S. Refugees”.

Dacă sunt aici şi am epunere europeană, cel mai bun lucru pe care-l pot face este să transmit un mesaj umanitar.

, a spus Sobral.

Sunt oameni care vin spre europa în bărci de plastic şi sunt puşi să-şi arate certificatele de naştere pentru a intra într-o ţară. Aceşti oameni nu sunt imigranţi, sunt refugiaţi care fug de moarte. SĂ nu facem nici o greşeală.

Este atât de multă birocraţie care se petrece în taberele de refugiaţi din Grecia, Turcia şi Italia. Trebuie să ajutăm la crearea căilor legale şi sigure de către aceste state pentru ţările de destinaţie.

, a adăugat, stârnind aplauze.

Ulterior, EBU a dispus interzicerea de către Salvador Sobral a purtării tricoului în favoarea refugiaţilor pe scena concursului. EBU a eplicat că evoluţia lui Salvador Sobral a fost folosită pentru plasarea unui mesaj politic .

Acesta încalcă regulile concursului. Totuşi, Sobral a spus, în conferinţa de presă de după victorie, că nu a fost un mesaj politic, ci unul umanitar.

Share