Bubuitură puternică resimţită în Galaţi şi suburbiile oraşului dunărean

Share

O bubuitură foarte puternică a fost resimţită în oraşul Galaţi şi în suburbiile acestuia, informează presa locală. Serverul cotidianului local Viaţa Liberă este la această oră căzut. Zgomotul a produs panică, fiind auzit din toate colţurile oraşului.

Cum am putea ajunge la al treilea război mondial

Dar şi din localităţile învecinate, pe o rază de peste 30 de kilometri. Deocamdată, nici ISU, nici instituţiile militare nu au o explicaţie pentru această bubuitură. Nici cei de la Combinatul Siderurgic ArcelorMittal nu confirmă că ar fi existat vreun incident pe platforma siderurgică.

Deocamdată, se speculează că ar putea fi vorba despre un avion care ar fi spart pragul sonic deasupra oraşului, conform Adevărul. O altă ipoteză ar fi eplozia unui asteroid deasupra oraşului. MApN a precizat că în zona Galaţiului nu este nici o aplicaţie militară în curs de desfăşurare. Astfel, ipoteza unei explozii în Poligonul Smârdan a fost infirmată.

Bubuitură la Galaţi? Autorităţile nu spun nimic

Niciuna dintre autorităţile cu atribuţiuni în protecţia civilă nu a formulat un punct de vedere oficial. Zgomotul a fost resimţit în toate colţurile oraşului, dar chiar şi la 30 de kilometri de Galaţi.

Este vorba despre localităţile Independenţa (lunca Siretului), Şendreni (triajul feroviar al Galaţiului), Şiviţa sau Vânători (Calea Prutului). Zgomotul a fost resimţit şi pe Dunăre. Prefectul de Galaţi a solicitat conducerii ISU Galaţi să îi transmită oficial o comunicare cu datele evenimentului.

ISU şi Ambulanţa Galaţi nu au primit apeluri care să sesizeze vreo explozie sau alt incident care să poată genera un sunet atât de puternic, informează HotNews.

Share