TAS: Rusia rămâne fără echipe în competiţiile internaţionale

Share

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins apelurile cluburilor Zenit Sankt Petersburg, ŢSKA Moscova, FC Soci şi Dinamo Moscova.

Acestea fuseseră depuse după ce echipele au fost excluse din competiţiile internaţionale, ca urmare a războiului din Ucraina.

TAS a respins şi apelurile federaţiei ruse împotriva deciziilor FIFA şi UEFA, de suspendare a tuturor echipelor din Rusia, din competiţiile internaţionale, până la noi ordine.

Comisia TAS a precizat că FIFA şi UEFA au fost îndreptăţite să reacţioneze după escaladarea conflictului din Ucraina.

“Comisia consideră că este regretabil că actualele operaţiuni militare din Ucraina, pentru care echipele, cluburile şi fotbaliştii din Rusia nu au nici o responsabilitate, au avut un efect atât de advers asupra acestora prin deciziile FIFA şi UEFA, însă aceste efecte au fost declanşate de nevoia unor evenimente fotbalistice sigure pentru restul lumii”, se menţionează în decizia tribunalului.

La începutul lunii mai, UEFA a anunţat că niciun club rus nu va participa la competiţiile intercluburi continentale în sezonul 2022/2023, mai exact în Liga Campionilor, Liga Europa şi Conference League.

Share