Spionii ruși și-au intensificat activitatea în Europa de Est

Share

Serviciile speciale ale Rusiei, prin spionii ruşi, și-au intensificat activitățile în Europa de Est, în încercarea de a identifica și urmări rutele prin care sunt furnizate arme Ucrainei, scrie Adina Mutăr, pentru Newsweek România.

Aceștia contactează oameni implicați pentru a afla pe unde, când și unde urmează a fi depozitate armele destinate Ucrainei.

„Agenții țării ocupante au fost instruiți să identifice și să urmărească rutele prin care ajutorul militar este furnizat Ucrainei”, a comunicat Direcția principală de informații a Ucrainei.

„Pentru a determina schemele de livrare și numărul de arme transferate apărătorilor Ucrainei de către țările partenere pentru a respinge invazia rusă, atașaților militari ruși din țările UE li s-a ordonat, prin intermediul unor canale de comunicare închise, să sporească recrutarea ofițerilor de poliție și a cetățenilor implicați în transportul de arme”, se arată în comunicat.

În regiunile de la granița cu Ucraina, serviciile speciale ale Federației Ruse încearcă să folosească reprezentanți ai comunităților locale și activiști proruși.

Cei care sunt abordați cu propuneri de cooperare cu rușii sunt sfătuiți să meargă imediat la poliție și la serviciile de securitate.

Share