Rusia, în sevraj instituţional. Peste 100 de legi semnate în 24 de ore

Share

Rusia nu se simte bine de loc, din punct de vedere instituţional. Lucrurile dau impresia că o iau serios de tot la vale.

În ultimele 24 de ore, Vladimir Putin a semnat peste 100 de legi represive, care au înăsprit cenzura și au pus economia țării pe picior de război. Practic, legea marțială este introdusă în Rusia de facto.

Analistul politic și militar rus Anatoly Nesmiyan, cunoscut și sub pseudonimul El Murid, a scris despre acest lucru, pe canalul său deTelegram.

Prin semnarea acestor legi, Putin permite guvernului să aplice măsuri coercitive oricărei entități economice din Federația Rusă.

În plus, el a făcut mai ușoră urmărirea disidenților de către aparatul represiv.

De acum încolo, fiecare rus va putea fi numit „trădător de patriei” fără probleme și va putea merge la închisoare pentru o lungă perioadă de timp.

Transformarea destul de așteptată a regimului într-o dictatură cu drepturi depline este o realitate, crede Murid.

„ Regimul nu mai poate funcționa altfel decât în ​​regimul de mobilizare, deoarece teroarea devine singura metodă de control”, a scris expertul. Multe imperii au trecut prin această etapă chiar înainte de dispariție.

„El (regimul – n.red.) este în agonie, convulsează, omoară pe toți asupra cărora cad aceste convulsii, fără discernământ.

Cu cât prăbușirea imperiului este mai aproape, cu atât legile lui sunt mai nebunești, spunea Marcus Tullius Cicero…

Și vom trece prin aceeași cale, până la prăbușirea sistemului falimentar, care e în agonie”, a declarat bloggerul rus, conform Ziare.com.

Share