Top 7 cei mai celebri boxeri din istorie

Share

Boxul este destul de popular in intreaga lume si chiar si in Romania pentru ca este un sport spectaculos, care te tine cu sufletul la gura. Pe langa asta, starneste foarte multe controverse in toate colturile lumii, pentru ca la fel ca la fotbal si aici sunt destui experti.

In toata istoria noi avem un singur campion olimpic la aceasta disciplina, este vorba despre regretatul Nicolae Linca. Nici in celebrele gale de peste ocean nu am rupt gura targului, cel mai recent performand acolo doar Leonard Doroftei si Lucian Bute.

Sunt insa multi conationali de-ai nostri care urmaresc indeaproape marile meciuri si care de-a lungul timpului au avut anumiti favoriti. Te invit sa citesti randurile urmatoare pentru ca vei afla care sunt cei mai celebri boxeri din istorie.

1. Muhammad Ali

Este imposibil sa nu fi auzit macar o data de acest legendar boxer care ocupa locul 1 in acest clasament. A fost una dintre cele mai marcante personaje din sport in general. De-a lungul carierei a boxat in 61 de partide, avand 56 de victorii, dintre care 37 prin KO si a suferit doar 5 infrangeri.

2. Mike Tyson

Putini vor uita meciul cu Evander Holyfield, cand “Iron Mike” si-a muscat adversarul de ureche. Cu toate acestea, el ramane unul dintre cei mai buni boxeri din istorie, fiind recunoscut pentru forta loviturilor sale. A luptat de 58 de ori si a inregistrat 50 de succese, 44 dintre ele fiind prin KO.

3. Floyd Mayweather

Multa lume cunoaste acest sportiv pentru ca este contemporan cu noi. A castigat titluri la nu mai putin de 5 categorii, iar asta spune multe despre el. Cifrele sale sunt incredibile pentru ca nu a pierdut nicio disputa in toate cariera sa, castigandu-le pe toate 50, iar in 27 a facut-o prin KO.

4. Rocky Marciano

Si el a castigat toate cele 49 de meciuri in care a fost implicat, fiind singurul boxer din istorie care a facut asta la categoria supergrea. Pe langa asta, din aceste 49 de succese, 43 s-au produs prin KO. Doar in 2 randuri a fost trimis la podea si de aceea este o legenda a acestui sport.

5. Joe Louis

O cariera de mare succes si pentru acest sportiv care a detinut titlul la supergrea timp de 11 ani. A avut in total 72 de lupte si pe 69 dintre acestea le-a castigat. Interesant este ca una dintre cele 3 infrangeri avute a venit chiar in fata lui Rocky Marciano, cel plasat deasupra lui in acest clasament.

6. George Foreman

Binecunoscut pentru forta loviturilor sale, multi spun ca el i-a incheiat cariera lui Muhammad Ali. La 45 de ani, in 1994, a devenit cel mai in varsta campion la categoria supergrea. A boxat in 81 de dueluri si a obtinut 76 de victorii, dintre care nu mai putin de 68 au fost prin knock-out.

7. Roy Jones Jr.

In anii ’90 a fost declarat boxerul deceniului, el luptand in mare parte din cariera la categoriile mijlocie si semigrea. A castigat 52 din cele 56 de intalniri avute, iar de 38 de ori a facut-o prin KO. Vezi bonusul fara depunere oferit de Mr Bit cu care este posibil sa poti paria gratis pe box, dar si pe alte sporturi.

8. Ray Leonard

Poate ca “Sugar” Ray Leonard ar fi meritat un loc mai sus in acest clasament, dar un top este in general foarte greu de alcatuit. Campion olimpic, el a fost luptatorul deceniului in anii ’80. Din 40 de lupte a castigat 36 si de 25 de ori a facut-o prin KO, deci era foarte puternic.

9. Roberto Duran

Boxerul cu origini panameze a avut o cariera foarte indelungata pentru ca a luptat din 1968 si pana in anul 2001. Se poate lauda ca a fost campion la 4 categorii diferite, super usoara, usoara, mijlocie mica si mijlocie. Din 119 intalniri el a castigat 103, avand in palmares 70 de knock-out-uri.

10. Archie Moore

Topul se incheie cu acest sportiv care are un numar impresionant de KO-uri de-a lungul carierei sale, 132 la numar. Si el a avut o cariera longeviva, din 1935 si pana in 1963, fiind timp de un deceniu campion la categoria semigrea. In total a luptat de 221 de ori si a obtinut 194 de victorii.

Share