Sound, singurul cor romanesc la Concursul Coral Cracovia 2011

Share

Ne pregatim de turneu.

Un alt an, o alta competitie corala, pe care de-abia asteptam sa o imbratisam. De data aceasta, intre 14 si 20 iunie a.c., Sound Choir se va afla la Cracovia, in Polonia, intr-un oras transformat artistic pe toata perioada de zecile de coruri participante.

Mai exact, vom avea competitoare 38 de formatii corale din 17 tari, care vor interpreta peste 350 de lucrari corale de calitate. În patru zile de festival, vor avea loc 20 concerte şi 7 competiţii (la 7 categorii), la care se estimeaza ca vor participa 10.000 de persoane in public, polonezi, dar şi turişti veniţi din toate colţurile lumii.

Evenimentele prilejuite de cea de-a doua ediţie a Festivalul si Concursul Internaţional Coral de la Cracovia vor avea loc în mai multe locaţii de mare renume ale regiunii, cu tradiţie îndelungată în prezentarea de spectacole, cum ar fi: Şcoala de Muzică Karlowicz, Filarmonica din Cracovia, Biserici din Oraşul Vechi (Biserica Mariacki, Biserica Sf. Petru şi Pavel), Mina de sare Wieliczka şi alte locuri din Cracovia şi împrejurimi.

Mai multe despre programul manifestarilor artistice, dar si despre corurile participante, puteti gasi AICI. Sound-ul este singurul reprezentant al Romaniei la manifestarile poloneze din acest an si avem nevoie de spriinul vostru, la fel ca si pana acum.

Abia asteptam sa vizitam patria celebrilor muzicieni Frederic Chopin, Karol Szymanowski si Krzysztof Penderecki si, mai ales, sa ducem arta corala romaneasca inca o data peste hotare.

Va vom informa pas cu pas odata ajunsi in Polonia, iar pana atunci va lasam in compania lucrarii a carei interpretare a fost premiata si ne-a facilitat obtinerea Grand-Prix-ului la Ohrid, Macedonia, in anul 2010, “Do tri momi”, de Dragan Shuplevski.

Sursa: Sound Choir pe Facebook

Share