home POLITICA Cum au trăit românii în timpul regalităţii

Cum au trăit românii în timpul regalităţii

Share

Primul rege al României, Carol I şi-a început oficial domnia în aprilie 1866. A fost întemeietorul dinastiei Hohenzollern-Sigmaringen, care va conduce ţara până în 1947, când a fost proclamată Republica Populară Română.

romanian-portal

Domnia lui Carol I a durat până în septembrie 1914, timp de 48 de ani, fiind cea mai lungă din întreaga istorie a statelor române. În anul 1881, este adoptată titulatura de Casa Regală a României.

În timpul lui Carol I, principatele române capată notorietate în Europa, câştigându-şi independenţa după războiul cu Imperiul Otoman din 1877-1878. Tot în perioada domniei lui Carol I, în 1913, în urma celui de-al doilea război balcanic, terminat prin Tratatul de la Bucureşti, din 1913, România obţine partea de sud a Dobrogei, Cadrilaterul.

Carol I s-a implicat activ în procesul de modernizare al ţării. Astfel în anul 1869 se construieşte prima cale ferată: Bucureşti – Giurgiu. Pînă în 1878 reţeua de cale ferată ajunge la 1.300 km, fapt ce a ajutat la susţinerea Războiului de Independenţă.

După recuperarea Dobrogei, Carol I susţine proiectul construirii podului de peste Dunăre, de la Cernavodă… citeste tot pe Forbes Romania

Share