Circulaţia pe toate autostrăzile va fi taxată

Share

Directorul general al CNADNR Daniela Drăghia a declarat că întreaga reţea de autostrăzi va fi taxată, menţionând că instituţia lucrează la stabilirea valorii şi a modului cum se vor colecta banii.

Romania libera
fotoinfo: Daniela Draghia, director general CNADNR

Anterior, ministrul Transporturilor Anca Boagiu afirmase că doar utilizarea autostrăzilor de pe Coridorul IV Paneropean va fi taxată, condiţie impusă de Comisia Europeană, cu o sumă care va fi anunţată când majoritatea tronsoanelor vor fi finalizate, în anul 2015.

“Comisia Europeană a impus condiţii clare, atunci când ne-a dat finanţarea, şi anume taxarea autostrăzilor. Vorbim de Coridorul IV, dar şi de celelalte autostrăzi deja construite. Întreaga reţea va fi taxată”

, a precizat Drăghia. În prezent, doar tronsonul Bucureşti-Cernavodă din autostrada Bucureşti-Constanţa se află pe traseul Coridorului IV.

CNADNR lucrează la calcularea taxei, precum şi la modul în care aceasta va fi aplicată, prin puncte de colectare sau cu ajutorul sateliţilor din Programul Galileo al Uniunii Europene (sistem european de radionavigaţie), care va intra în vigoare în anul 2013.

Radionavigaţia prin satelit este o tehnologie care permite utilizatorilor să îşi cunoască poziţionarea în orice moment… citeste tot pe Mediafax

Share