Pink Floyd, “Hey Hey Rise Up” (feat. Andriy Khlyvnyuk of Boombox)

Share

Legendara trupă britanică Pink Floyd a lansat astă noapte hitul “Hey Hey Rise Up” (feat. Andriy Khlyvnyuk of Boombox).

Melodia este dedicată susţinerii Ucrainei, în războiul acesteia, de apărare a teritoriului naţional, contra invaziei Rusiei.

„Hey Hey Rise Up”, cântec lansat în sprijinul poporului ucrainean, îi aduce pe David Gilmour și Nick Mason alături de vechiul basist de la Pink Floyd, Guy Pratt și Nitin Sawhney la claviaturi, toți însoțind vocea extraordinară a lui Andriy Khlyvnyuk, de la trupa ucraineană Boombox .

Toate veniturile sunt destinate ajutorului umanitar pentru Ucraina.

Piesa folosește vocea lui Andriy, preluată de pe postarea lui pe Instagram, în Piața Sofiyskaya din Kiev, cântând „Oh, The Red Viburnum In The Meadow”, un cântec de protest popular ucrainean, scris în timpul primului război mondial.

Titlul piesei formaţiei Pink Floyd este preluat din ultima linie a piesei, care se traduce prin „Hey, hey, rise up and rejoice”.

Videoclipul pentru „Hey Hey Rise Up” a fost filmat de apreciatul regizor Mat Whitecross și filmat în aceeași zi în care a fost înregistrată piesa, cu Andriy cântând pe ecran, în timp ce trupa îl acompania.

Gilmour, care are o noră ucraineană și nepoți, spune:

„Noi, la fel ca mulți, am simțit furia și frustrarea acestui act ticălos de invadare a unei țări democratice independente, pașnice și uciderii unui popor”.

Vorbind despre speranțele sale pentru piesă, Gilmour spune:

„Sper că va primi un sprijin și publicitate larg. Vrem să strângem fonduri și moral. Vrem să ne arătăm sprijinul pentru Ucraina și, în acest fel, să arătăm că cea mai mare parte a lumii consideră că este total greșit ca o superputere să invadeze țara democratică independentă care a devenit Ucraina.

Piesa prezintă o pictură cu floarea națională a Ucrainei, floarea soarelui, realizată de artistul cubanez Yosan Leon.

Coperta single-ului este o referire directă la femeia care a fost văzută în întreaga lume dând semințe de floarea-soarelui soldaților ruși și spunându-le să le poarte în buzunare, pentru ca atunci când vor muri floarea soarelui să crească.

Share