Robert Negoiţă pune pavele pe calea ferată

Share

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a pus pavele pe calea ferată, după ce a vrut să dezafecteze tronsonul Secției feroviare 801 Titan Sud-Oltenița.

S-a întâmplat în zona Policolor (Bulevardul Theodor Pallady), unde, între șinele unei căi ferate industriale, Primăria Sectorului 3 a montat pavelele deja celebre în tot sectorul.

Robert Negoiţă pune pavele pe calea ferată

Pe acea cale ferată încă circulă trenuri, care transportă marfă pentru fabrica de sticlă STIROM SA, care se află chiar lângă șinele pavate.

În Sectorul 3, au fost puse pavele peste tot, pe trotoare, la intrările în blocuri și chiar pe spațiile verzi. Există o singură stație feroviară, Titan Sud, punctul de plecare al trenurilor de pe ruta București – Oltenița, operate de Transferoviar Călători.

Citeşte şi: Robert Negoiţă, ghene drive-thru cu faţa la stradă

În anul 2018, primarul Robert Negoiță (PSD) voia să desființeze această stație și să demonteze infrastructura feroviară, până la stația Cățelu, pentru a lărgi Șoseaua Industriilor.

Demersul său de la acea vreme, total antieuropean, a fost curmat de oficialii Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, care au respins această inițiativă.

Și pe bună dreptate, din moment ce această rută feroviară este utilizată zilnic de mii de navetiști, care la stația Titan Sud au legătură directă cu stația de metrou Republica de pe Magistrala 1 a Metrorex SA.

Citeşte şi: Robert Negoiţă. Bucureşti, Sector 3. Loc de parcare direct în bloc

În campania electorală din 2020, Robert Negoiță a venit cu promisiunea extinderii liniei de metrou de la Republica, la Cățelu, care însă a fost trecută la ”discutate și uitate” (vorba fostului premier și coleg de partid Mihai Tudose), imediat după ce s-a văzut ales primar pentru a treia oară, conform clubferoviar.ro.

Între timp, Primăria Sectorului 3 a revenit la sentimente mai bune față de transportul feroviar și a amenajat peroanele din stația Titan Sud, prin montarea de pavele. Ideea sa fixă.

Share