Putin susţine că Prigojin şi ai lui au jonglat cu grenade-n avion, beţi

Share

Vladimir Putin susține că avionul în care se afla șeful Wagner a explodat din interior, nu a fost doborât de la sol, cum au spus oficialii americani.

Putin afirmă că “fragmente de grenadă de mână au fost găsite în corpurile victimelor”. Președintele rus a subliniat că “nu a existat nici o influență externă asupra avionului, este un fapt stabilit”.

Putin susţine că Prigojin şi ai lui au jonglat cu grenade

Acesta a spus că Comisia de Investigații care se ocupă de ancheta demarată în cazul exploziei avionului în care se afla liderul Wagner, Evgheni Prigojin, a stabilit că incidentul a fost provocat de grenade de mână, care au fost detonate în interiorul avionului.

Putin a spus că ancheta este încă în curs, iar informația i-a fost transmisă în urmă cu câteva zile. Afirmațiile președintelui rus sunt în contradicție cu cele ale unor oficiali americani a căror identitate nu a fost făcută publică, dar care au zis, imediat după incident, că avionul a fost doborât de la sol.

Citeşte şi: Generalul putinist Afanasievski, şeful vămii din Lugansk, a făcut badabum

Vladimir Putin consideră că anchetatorii ar fi trebuit să testeze victimele pentru consumul de droguri și alcool, deoarece, în timpul perchezițiilor făcute în birourile Wagner din Sankt Petersburg, FSB a găsit 100 de milioane de dolari în ruble, numerar, și cinci kilograme de cocaină.

Explozia și prăbușirea, din august, a avionului în care se aflau liderul Wagner și alte nouă persoane a avut loc după ce grupul de mercenari a pornit o rebeliune.

Citeşte şi: Vladimir Putin, noi prostii conspiraţioniste despre Zelenski

Aceasta a fost una dintre cele mai importante provocări la adresa președintelui rus. Rebeliunea a fost însă oprită brusc, în urma unei înțelegeri intermediată pe președintele bielorus Alexandr Lukașenko.

Imediat după au început o serie de speculații, legate de soarta pe care Prigojin o va avea, însă până acum nu a fost descoperită nicio dovadă care să poată susține că Kremlinul s-a aflat în spatele morții șefului Wagner.

Share