home SPORT OLIMPIADA BEIJING: Alina Dumitru, medalie de aur la judo!

OLIMPIADA BEIJING: Alina Dumitru, medalie de aur la judo!

Share

Romanca Alina Dumitru, care domina de cativa ani, la categoria sa, competitia de judo feminin, a castigat prima medalie olimpica si prima medalie de aur!

Iata ce scriu chinezii, pe site-ul oficial al Olimpiadei: “Romania’s Alina Alexandra Dumitru, ranked No.1 in the world, defeated Yanet Bermoy of Cuba with an ippon in 1:20 in the gold medal contest. She reached the final by defeating Athens Olympic champion Tani Ryoko of Japan in the semifinal. Dumitru dominated the extra-lightweight category in Europe with five consecutive European Championships between 2004 and 2008. She also won bronze medals at the 2005 and 2007 World Championships”.

Site-ul BBC, citat de Gazeta Sporturilor, titreaza: „Alina Dumitru a distrus-o pe Yanet Bermoy din Cuba”. Iata textul: “Alina Dumitru a fost încoronată campioană olimpică. Reprezentanta României, Alina Dumitru, a distrus-o pe Yanet Bermoy din Cuba, în finală, câştigând prin ippon. Dumitru a răsturant situaţia în semifinale, când a reuşit să o învingă pe campioana olimpică Ryoko Tani, care nu mai fusese învinsă într-o competiţie internaţională din 1996”.

“Victoria în faţa japonezei Ryoko Tani este cea mai frumoasă din cariera mea”, a declarat Alina Dumitru, imediat după cucerirea medaliei de aur, prima a delegaţiei noastre la JO de la Beijing.

Alte rezultate: Echipa masculina de gimnastica a Romaniei s-a calificat in finala de pe ultimul loc calificabil, al optulea. La individual compus, singurul român care a reuşit calificarea este Flavius Koczi, care a ocupat locul 16 în calificări cu un total de 90,175 puncte. Finala va avea loc pe 14 august.

Marian Drăgulescu va fi prezent în două finale pe aparate. La sol, Marian a ocupat locul 2 în calificări, cu nota 15,925, în timp ce la sărituri românul a obţinut cea mai mare notă din calificări, 16,762. Si Flavius Koczi va participa la finala de la sarituri, dupa ce s-a calificat de pe locul 5, cu nota 16,587. Surpriza este Robert Stănescu, care va fi prezent în finala de la inele, dupa ce a ocupat locul opt în calificări, cu nota 15,750.

Intr-un meci care a avut loc la ora cinci dimineqata, ora Romaniei, nationala feminina de hadbal a Romaniei a desfiintat echipa Kazahstanului, cu scorul de 31-19, dupa ce la pauza romancele conduceqau cu numai trei goluri, 13-10. Evident, a intrat in functiune la fete ceea ce Radu Naum numeste vitezza de croaziera. Meciul cu adevarat greu va fi insa luni, 11 august, la ora 14.00, ora Romaniei.

Dragoş Coman a ratat calificarea în finala probei de 400 metri liber. Înotătorul român a obţinut sâmbătă locul 7 în seria a 5-a de calificare, cu timpul de 3:47,79, ratând astfel calificarea în finală.

Citeşte şi
Maratonista Constantina Dita-Tomescu a castigat medalia de aur! Performanţă extraordinară pentru Constantina, care, la 38
Oamenii de stiinta au avertizat marti ca activitatea solara ar putea perturba serios Jocurile Olimpice
Un sistem puternic de pregatire atletica, unii sustin ca uneori brutal, este responsabil pentru succesul
Sandra Izbasa a impresionat azi la proba de sol, cu un exercitiu excelent, care a
Cele 9 romance din echipa de opt rame + carmaci, printre care se afla si
Nationala de handbal a Romaniei a fost invinsa pentru prima data, de cand a intrat
Canotoarele române Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu au câştigat medalia de aur, cu timpul 7:20.60,
Pentru reporterii si turistii care viziteaza Beijing-ul in perioada jocurilor Olimpice, a fost pus la
Româncele s-au odihnit cu Angola, înaintea marii confruntări cu campioana Europei, Norvegia, programată duminică, de
Martea trecuta, guvernul chinez a revocat viza lui Joey Cheek, medaliat olimpic cu aur in
Share