O.Torvald, Time (Ucraina, NeoRock), (Eurovision 2017)

Share

Experimentata trupă ucrainiană HardRock O.Torvald vine la Eurovision 2017 cu una dintre cele mai frumoase piese. Este una dintre favoritele mele valorice. Probabil că va avea soarta lui Didrik, de acum vâţiva ani, din finala norvegiană. Jocurile sunt făcute pentru alţii.

 

Eurovision Song Contest 2017. Piesele calificate din semifinala 1

 

 

Evident că, rocker fiind, sunt influenţat de asta în opţiunile mele, dar susţin în continuare că rockul este o specie superioară popului. Prin profunzime, tragism, acoperire melodică, ideatică.

 

O.Torvald, trupă de trupă cu un palmares remarcabil

 

O.Torvald (în ucrainiană: Оторвальд) este o trupă rock ucrainiană, formată în anul 2005, la Poltava. Albumul de debut a fost înregistrat în anul 2008. O.Torvald a luat parte la festivale de muzică precum GBOB, Chervona Ruta, Tavria games, Prosto Rock (cu Linkin Park şi Garbage). Apoi Zakhid, Krashche Misto UA (cu Evanescence şi The Rasmus), Ekolomyja şi Global Gathering.

 

Lucie Jones, Never Give Up On You (UK, Eurovision 2017)

 

O mişcare lentă de tip baladă pop, caracteristică BritPop-ului actual. Melodia este frumos îmbrăcată într-o instrumentaţie electronică bine dozată.

 

 

În mod evident, vocea solistei Lucie Jones este puternic trecută prin toate sintetizatoarele de voce, ca să fie adusă la perfecţiune.

 

Aş dori să o văd manifestându-se live. În rest, melodia este destul de banală. După principiul „mons scremut et nascitur un minusculus mus”, britanicii iar au reuşit să se prezinte cu o bijuterie la care, dacă te uiţi, finalmente nu prea străluceşte.

 

Manel Navarro, Do It For Your Lover (Spania, Eurovision 2017)

 

Tocmai când credeam că au înnebunit cu totul granzii Eurovision şi vin în grup cu piese foarte bune, m-am liniştit. Manel Navarro este mai bun decât propria sa melodie-concurent.

 

 

Care nu transmite absolut nimic. Acest „Do It For Your Lover” este un fel de „Do It yourself” în grup, fără muzică. Magazinul meu preferat din Bucureşti, al unui tip care a vrut să spună una şi a reuşit cu totul altceva. Cât face nimic supra nimic? Tot nimic.

 

Levina, Perfect Life (Germania, Eurovision 2017)

 

O melodie cantabilă, în curgere continuă. Cu o instrumentaţie ElectroDisco, „Perfect Life” nu spune mare lucru. Aleargă şi nu-şi ia zborul de nici o culoare.

 

Share