Vanessa Youness, iubita lui Gelu Oltean, condamnată, închisoare cu executare

Share

Iubita fostului şef al DGIPI (fosta “Doi şi-un sfert”) Gelu Oltean, Vanessa Youness, a fost condamnată definitiv.

Curtea de Apel Bucureşti a trimis-o în puşcărie pentru trei ani, pentru trafic de influenţă.

Vanessa Youness a luat 700.000 de euro, pentru a-l convinge pe Emil Boc să prelungească, pe vremea când era premier, contractele Microsoft.

Curtea de Apel Bucureşti a respins ca nefondate apelurile declarate de DNA şi Vanessa Youness, fiind menţinută sentinţa dată în mai 2021, de Tribunalul Bucureşti.

Judecătorii au confirmat dispoziţia primei instanţe, privind confiscarea sumei de un milion de euro de la Vanessa Youness, pentru recuperarea acesteia fiind menţinut sechestrul pus de procurori, pe mai multe bunuri ale acesteia, constând în terenuri şi construcţii din judeţul Dâmboviţa, printre care şi o clinică.

DNA susține că, în perioada februarie – august 2011, Youness a pretins şi ulterior a primit de la un om de afaceri 1.000.000 de euro, promiţând că va interveni pe lângă un înalt demnitar, în vederea aprobării unor documente, ce priveau licenţele IT Microsoft, pentru produse utilizate în şcoli.

Conform unor articole din presa centrală, denunţători în acest caz ar fi oamenii de afaceri Claudiu Florică şi Dinu Pescariu.

Share