Naviband, Story of My Life (IndiePop, Belarus, Eurovision 2017)

Share

În trei pătrimi, cu influenţe populare puternice, belaruşii de la Naviband cântă foarte frumos. Cu multă pasiune. Am pus special versiunea în limba rusă. Sunt foarte curios cum sună melodia aceasta în engleză, pentru că văd că titlul piesei este în engleză.

 

 

O piesă surprinzătoare vine astfel de la Minsk. Nimeni nu le neagă ruşilor talentul la muzică. Important ar fi să scape de corupţie şi mai ales de influenţa lui Putin.

 

EUROVISION Semifinala I Moldova, cea mai dezavantajată

 

NAVI sau Naviband, trupă de IndiePop

 

NAVI (trupă de asemenea numită Naviband) este un duo belarus de muzică indie pop. Trupa este condusă de solistul Arciom Lukjanienka (voce, chitară) şi de vocea feminină Ksienija Žuk (voce, keyboards).

 

Membrii de studio ai grupului sunt Uladzislaŭ Čaščavik (bas), Aliaksandr Taboĺski (producător), şi Uladzimir Biehier (tobe). Toate cântecele lor sunt cântate în limba belarusă.

 

Timebelle, Apollo (Elveţia, Eurovision 2017)

 

Elveţianca Timebelle este puternica influenţată de R&B-ul american. Nu înţeleg deloc de ce o cântăreaţă este educată de mică să cânte în această manieră. De ce nu este lăsată să se dezvolte muzical liber?

 

 

Văd acest defect şi la tinerele noastre interprete din România. Toate sunt învăţate să îşi imite modelele valorice din mintea antrenorilor lor de muzică. Aceasta mi se pare o foarte mare greşeală.

 

Kristian Kostov, Beautiful Mess (Bulgaria, Eurovision 2017)

 

Bulgarul Kristian Kostov are o voce foarte bună. Lucrul acesta nu ne surprinde la bulgari, care au tradiţie în muzica de calitate. În şcoala de muzică influenţată de ruşi eistă foarte multă calitate.

 

 

Remarcăm şi viola electrică (probabil) care glosează în finalul refrenului în manieră muzică populară bulgărească. Aici însă trebuie să ne oprim cu laudele. În rest, avem o piesă făcută pe reţetă. De fapt, suntem obligaţi să alegem mai nou, la Eurovision, cele mai puţin pe reţetă piese.

Share