Lucică Romaşcanu, ministrul Culturii, susţine că a sprijinit artiştii refugiaţi

Share

Ministrul Culturii, Lucică Romaşcanu, a vorbit la Consiliul miniştrilor culturii din Uniunea Europeană, desfășurat la Luxemburg.

Romaşcanu vorbeşte despre ”multiplele acțiuni promovate de instituțiile Ministerului Culturii pentru sprijinul artiștilor ucraineni refugiați” și solicită ”fonduri suplimentare, în special celor din prima linie de sprijin a ucrainenilor, cum e cazul României”, precizează un comunicat de presă, transmis de Ministerul Culturii.

Ministrul a semnat în numele României, alături de alte şappte state, o declarație inițiată de Polonia, pentru lărgirea ariei de sancțiuni împotriva Rusiei, în zona culturală.

Toate acestea vin după ce împotriva ministrului Romașcanu parlamentarii USR au încercat să inițieze o moțiune de cenzură, pentru că l-a sprijinit directorul interimart al Teatrului Național București, Mircea Rusu, în decizia de a interzice orice acțiune de solidaritate cu Ucraina și artiștii de acolo.

TNB a mai găzduit şi un recital al lui Dan Puric, cunoscut pentru propagarea unor teorii conspiraționiste și anti-occidentale. La recital, în sala de spectacole a fost distribuit un ziar ultrareacţionar, considerat antisemit.

„În urma celor sesizate public privind distribuirea unui ziar, la sala Studio a TNB, conducerea ne-a informat că mâine va dispune o anchetă internă şi va depune plângere la Ăoliţie, pentru distribuţie neautorizată de materiale, în incinta TNB.

Nimeni din conducere nu a fost informat despre acest demers extrem de grav”, a reacționat Romaşcanu, pe pagina sa de Facebook.

Share