ITIA îşi bate joc. Simona Halep, suspendată pentru 4 ani

Share

ITIA demonstrează definitiv că îşi bate joc de Simona Halep. Cea mai bună jucătoare română de tenis a tuturor timpurilor a fost suspendată pentru 4 ani.

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat că un tribunal independent a suspendat-o pe jucătoarea română de tenis, ca urmare a unor încălcări ale Programului antidoping în tenis (TADP).

Simona Halep, suspendată pentru 4 ani

Când fugea prin propria vilă, sunând la poliţie, vezi, Doamne, speriată că o pradă hoţii, atunci când WADA îi bătea la poartă, să îi facă test antidoping, ITF i-a dat dreptate Serenei Williams.

Americanca, supranumită Steroina Williams, nu a făcut o zi de ssuspendare, fiind protejată la greu de orice control inopinat.

Maria Sharapova, dovedită dopată cu adevărat, nu ca Simona Halep, a fost tratată cu clemenţă şi ea, fără nici o justificare.

Citeşte şi: Cine o chinuie pe Simona Halep

Halep, 31 de ani, dublă campioană de Grand Slam, a fost acuzată de două încălcări separate ale TADP. Prima se referea la un rezultat analitic (AAF) pentru folosirea substanței interzise roxadustat la US Open, anul trecut, depistat după teste de urină, prelevate în timpul competiției.

Cea de-a doua acuzație a fost legată de „nereguli în pașaportul biologic” (ABP) al lui Halep. Tribunalul independent, înființat de Sport Resolutions, s-a reunit la 28 și 29 iunie 2023, la Londra, și a audiat ca martori experți științifici, în numele lui Halep și al ITIA, jucătoarea depunând de asemenea mărturii, la comisie, conform Digi24.

Tribunalul independent a menţionat că a primit aproximativ 8.000 de pagini de material ştiinţific din partea jucătoarei şi a ITIA.

Citeşte şi: Simona Halep s-a săturat să aştepte şi a vorbit. “Cer doar să fiu judecată!”

La 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că jucătoarea a comis încălcări intenționate ale regulilor antidoping în temeiul articolului 2 din TADP.

„După un proces de audiere complex și riguros, salutăm decizia tribunalului independent. Volumul probelor pe care tribunalul a trebuit să le ia în considerare atât în procedura «roxadustat», cât și în «procedura ABP» a fost substanțial”, a declarat Karen Moorhouse, director executiv al ITIA.

„ITIA a urmat procedurile corespunzătoare, așa cum am face-o cu orice altă persoană – în conformitate cu Codul Mondial Antidoping – îndeplinindu-ne scopul și responsabilitatea de a susține principiul concurenței loiale, în numele sportului”, a adaugat Moorhouse.

„Înțelegem interesul public semnificativ în aceste cazuri, și ne menținem angajamentul de a fi cât mai transparenți posibil, iar decizia completă va fi publicată în timp util”, a subliniat directorul executiv al ITIA.

Share