Simona Halep a fost victima greşelii Echipei Muratoglu

Share

Simona Halep a avut o fizioterapeută, Candice Gohier, în staff-ul ei de la Patrick Mouratoglu, care i-a recomandat suplimentul buclucaş.

Din cauza acestuia, în cele din urmă, a apărut testul anti-doping pozitiv. O spune chiar ITIA, în documentul de motivare a sentinţei sportive.

Candice Gohier este vinovata. Ea trebuia să ia prin sondaj probe şi să verifice la un laborator dacă în suplimente era ce scria în lista ataşată produsului, ori mai apare şi altceva.

Simona Halep a fost victima greşelii Echipei Muratoglu

​”Pe 17 august, Simona Halep s-a retras de la turneul din Cincinnati, cu o accidentare la coapsa dreaptă, dar avea în continuare speranțe mari pentru US Open.

În acel moment, fizioterapeuta ei, Candice Gohier, i-a recomandat să adauge un supliment de colagen, în nutriția ei, având în vedere că nu lua unul”, relatează ITIA.

Mai departe:

“Pe baza unei recomandări a lui Frederic Lefebvre (care era directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou), doamna Gohier i-a recomandat Simonei trei produse de la un furnizor, pentru a-i înlocui băutura cu electroliți, băutura de recuperare și Keto MCT.

Citeşte şi: ITIA îşi bate joc. Simona Halep, suspendată pentru 4 ani

Halep nu auzise înainte de acele suplimente. A întrebat dacă Gohier le-a verificat și i s-a răspuns că da. De asemenea, Halep și Gohier au verificat împreună recipientul și au observat că nu există nici substanță interzistă, pe lista de ingrediente.

Halep a verificat și cu antrenorul Mouratoglou, care i-a spus că toate cele 3 produse sunt sigure de folosit, din moment ce pe etichetă nu era listată nici o substanță interzisă și nu păreau să fie riscante.

Halep a fost conștientă de posibilitatea ca suplimentele să fie contaminate și s-a asigurat că produsele au fost verificate și recomandate de specialiști în domeniu.

Citeşte şi: Cine o chinuie pe Simona Halep

Toate cele 3 suplimente au fost comandate de Gohier, pe 16 august 2022, și trimise direct de către distribuitor, către Gohier, în New York. Jucătoarea a început apoi să folosească cele 3 suplimente, la mijlocul lunii august 2022.

Halep a luat Keto MCT timp de cinci zile, între marți (23 august) și duminică (28 august), lipsind doar miercuri (24 august) deoarece era o zi liberă de la antrenament și, în mod normal, nu a luat suplimente într-o zi în care nu se antrenează.

Duminică (28 august) a fost ultima zi în care a luat Keto MCT. Aceasta a fost ziua dinaintea primei sale zile la US Open, în care a pierdut în mod neașteptat”, se arată în motivarea ITIA, conform Digi24.

De ce o sancţiune atât de dură?

Întrebare: dacă ITIA ştie cu atâta exactitate că Simona Halep nu e vinovată şi că a fost o contaminare accidentală a ei, dacă ştie că a aplicat patru filtre de verificare succesivă şi singurul ei păcat poate fi că a avut încredere în echipa ei, de ce a suspendat-o?

Nu ar fi fost normal să-i aplice o suspendare pe un an de zile de exemplu, dacă tot a trecut anul acela? Ori nu ar fi fost firesc de exemplu să o judece mai repede, să-i aplice o sancţiune mai uşoară, să o lase să joace şi să-i dea o amendă?

ITIA va plăti într-o zi pentru metoda aceasta de umilire a Simonei Halep şi pentru oprobriul public la care a supus-o şi o supune în continuare.

Share