Hovig, Gravity, by Thomas G:son (Cipru) (Eurovision 2017)

Share

“Gravity” este un cântec interpretat de solistul cipriot Hovig. Melodia a fost scrisă de… compozitoooorul sueeeedeeez… Thomas G:son. Eternul de fascinantul Thomas G:son. Despre care s-au scris şi cărţi.

 

 

O melodie făcută pe reţetă, pentru succes, sample-izată din porţiuni distincte din diferite refrene ce se vor de succes. Unul pentru strofă, altul pentru refren. Ele se succed cum trebuie, într-o piesă ce se doreşte de succes. Ceea ce îi şi dorim.

 

Hovig, “The Music Messenger”

 

Hovig Demirjian este un cipriot de origine armeană. Demirjian sau Demirdjian s-a născut la Nicosia, în Ciprul grecesc. A studiat marketing şi a lucrat în business. S-a lăsat însă rapid, pentru a devenit cântăreţ.

 

A învăţat să cânte la chitară şi pian şi a studiat jayy-ul şi solistica vocală. Primul lui succes a fost clasarea pe locul secund într-o competiţie din Larnaca. A devenit binecunoscut cu porecla “The Music Messenger”.

 

S-a lansat la versiunea grecească a X Factor, unde a fost pe locul secund în anul 2009. Îi place să cânte muzici grele, hituri de-ale lui Ray Charles, Beatles şi Joe Cocker.

 

Martina Bárta, My Turn (Cehia, Eurovision 2017)

 

Cehoaica Martina Bárta vine cu o melodie destul de frumoasă. O baladă pop din vena AmericanPop, agreabilă, fără fonfleuri şi fasoane, cinstită. Problema este că îi lipseşte complet originalitatea. Dar absolut complet şi fără nici o discuţie.

 

 

Dincolo de asta, este o prezenţă muzicală agreabilă. Infleiunile din vocea Martinei duce cu gândul la Anastacia, prin flegmoşenia cu care îmbracă puţin sunetele. Dar mai puţin decât cântăreaţa americană.

 

Artsvik, Fly With Me (Armenia) (Eurovision 2017)

 

Universal Music a produs pentru solista armeană Artsvik un cântec scris de doi compozitori armeni interesant ca sonorităţi. Acestea sunt tipic armene probabil, hainele în care sunt îmbrăcate sunt un soi de SynthPop interesant.

 

 

După părerea mea, dacă UE nu intenţionează anul acesta să elibereze Armenia de conservele ruse prin vreo revoluţie, ceea ce mă îndoiesc, nu va avea succes la cluburile OGAE.

Share