Elvetia – Turcia 1-2. Si da-i, si lupta…

Share

Daca Portugalia – Cehia a fost, cred eu, cel mai disputat meci al Euro 2008 de pana acum, ce sa mai spunem despre acest meci? Ca a fost cel mai disputat ca la Rovine meci de la Euro 2008…

Din primul pana in ultimul minut, doua echipe destul de putin daruite tehnic s-au repezit una asupra celeilalte, ca doua animale e prada. Un meci care a inceput pe o furtuna de ploaie, sa nu dai afara din casa nici macar un fotbalist profesionist.

Datorita / din cauza acestei ploi crunte, am vazut niste scene de acvaplanare ca la masinile de Formula 1. A inscris intai Elvetia, apoi Turcia. Am vazut mai mulote capete sparte decat in tot restul turneului final – ma refer la meciurile disputate pana acum, dar cred ca la fel vor sta lucrurile si la sfarsitul Euro 2008.

Un meci in care turcii au redevenit luptatorii pe care ii stiam din anii trecuti, chiar daca tehnic si valoric, in general, au cazut mult in acest moment. Tuncay si-a pierdut avantul de alta data. Se pare ca aerul umed de la ‘Boro nu prea ii prieste.

M-a impresionat sud-americanul acesta, Vonlanthen si probabil ca fara acest fantastic aparator pe nume Senderos elvetienii nu ar fi rezistat in fata asediului turc. Ironia face ca ambele goluri au fost inscrise de turci: Hakan Yakin pentru elvetieni, in minutul 32, Semih Senturk pentru turci, in minutul 57, apoi Arda Turan, tot pentru turci (este bine sa precizam lucrul acesta, sa nu incurcam turcii-ntre ei), in ultimele momente ale jocului.

Elvetieni au racolat si naturalizat jucatori din intreaga lume pentru acest turneu final. Lucru pentru care meritau aceasta soarta. Nu se poate sa faci chiar asa, sa construiesti o echipa din aproape nimic, importand jucatori, apoi sa ai pretentia sa te califici din grupe.

Nu am fost insa deloc impresionat de acest meci, dominat de o lupta oarba, intre doua echipe care, dupa parerea mea, nu merita nici una sa se califice mai departe, oricat de mult alearga ca disperatii acesti jucatori cu suflet mare.

Share