Portugalia – Cehia 3-1. Cel mai disputat joc de pana acum

Share

Probabil ca am asistat la cel mai echilibrat meci de pana acum de la Euro 2008. Portughezii au inscris, cehii au egalat, apoi a urmat o contracarare recirpoca, iar in final portughezii au reusit sa inscrie din nou

Meciul a inceput cu cehii aparandu-se extrem de avansat si portughezii venind, pas cu pas, tot mai in fata.

Cand atacau cehii, portughezii erau cu linia de fundasi la careul de sase metri. Cand atacau portughezii, cehii erau cu linia de fundasi la limita careului mare, de 16 metri.

Rexultatul a fost ca foarte repede, in minutul sase, portughezii au zapacit dispozitivul foarte avansat al cehilor, patrunzand pe centru si inscriind, in urma unei balbaieli colective a cehilor, prin Deco.

Cehii continua sa atace si portughezii sa astepte greselile lor. Este 1-1, printr-un gol inscris din faza fixa. Un corner, reluare cu capul Libor Sionko, dupa ce scapa din marcajul lui Petit in munutul 17. Portughezii arata slabiciuni pe centrul apararii, la marcaj, ramanand poetii pe care ii cunoastem de mult timp.

Urmeaza, pana in minutul 45, un joc in care cele doua echipe s-au contracarat reciproc la mijlocul terenului, cu rare tasniri pe atac la fiecare dintre cele doua echipe.

Repriza a doua incepe dupa coordonatele celei de-a doua parti a primei reprize. Portughezii incearca sa domine, fantazeaza, incearca multe rezolvari individuale, iar cehii ii contracareaza calm si profesionist.

Urasc acest sange rece profesionist, cam lipsit de imaginatie, dar este o realitate. Rata greselilor cehilor in aparare incepe sa creasca, in timp ce dansul tactic continua intre cele doua echipe.

Pana la urma, pe masura ce elevii lui Bruckner se apara tot mai manifest, pierzand teren la mijloc, iar Cristiano Ronaldo inscrie, dupa o actiune chinuita, in minutul 63. Dupa acest gol, portughezii se pun pe asteptat greseala adversarului, pentru contraatacul decisiv, timp in care Cehia devine, in replica, mai ofensiva.

Karel Bruckner il inlocuieste pe Milan Baros cu Jan Koller, iar Scolari reactioneaza, introducand un caine de paza la acesta, pe Fernando Meira. Meciul se termina cu un asediu ceh la poarta lui Ricardo. Contraatac, in minutul 8, iar Ricardo Qaresma inscrie golul desprinderii portughezilor.

Share