Work Of Art, “Camelia” (cu Lars din Biondo, dinamita muzicală)

Share

Pe acest URL din MySpace poate fi ascultata trupa Work Of Art (W.O.A.), care are urmatoarea componenta: Lars Säfsund – voce, keyboard; Robert Säll – chitari; Herman Furin – tobe. Este, cum s-ar spune, trupa rock a unuia dintre cei trei solisti de la Biondo, anume solistul principal, prietenul nostru mai vechi, Lars.

Dupa parerea mea, piesa W.O.A. cea mai reusita de pe MySpace este “One Hour”, prima din playlistul existent. As fi putut sa o descarc in format audio si sa o fac clip video cu imagini, insa este chestie de respect fata de acesti suedezi si am preferat sa nu fac acest lucru.

Am ales una dintre cele doua piese la care producatorii W.O.A. au decis sa ofere embed pe MySpace, balada “Camelia”. Toate cantecele pe care le-am ascultat au o frumusete si o naturalete cu care ne-am obisnuit deja in proiectele din care face parte Lars.

Nu ma pot stapani sa nu remarc frumusetea vocii acestui solist vocal deosebit de inzestrat de la mama natura. Asa cum am mai explicat si la prezentarea unei piese Asia, “Heat of the moment”, ceea ce imi place la un solist vocal poate fi, de exemplu, cat de multe frecvente grave are atunci cand, pe registru acut, isi intinde glasul.

Desigur ca a-l compara pe Lars Säfsund de la Biondo cu John Wetton de la Asia este incorect si pentru unul, si pentru celalalt. Lars are stralucire, John forta, iar ambii gatlejuri minunate de adevarati rockeri.

In ultimul rand, nu sunt foarte incantat totusi de piesele W.O.A. pe care le-am ascultat. Sunt subiectiv, este clar, pentru ca imi place “One Hour” cel mai mult, iar aceasta este piesa cea mai HardRock. Probabil ca, avand in trupa niste virtuozi ai instrumentelor si cantece exponentiale, mult mai originale, Lars ar putea deveni o voce importanta a rock-ului, pentru ca astfel de cantece frumoase, aflate la limita dintre SoftRock si HardRock mai canta inca foarte multe formatii astazi.

Il primim cu caldura insa pe blondul suedez, pentru ca isi dovedeste astfel si in aceasta ipostaza calitatile interpretative incontestabile.

Share