FOTBAL: Pitzi-lotul inaintea meciului cu Nationala Georgiei

Share

Cand mi-am facut planul zilei si mi-am propus sa fac aceasta postare, am reusit sa scriu, din cauza numarului limitat de semne permis de nota din mobil, doar atat: “Lotul lui Pi”. Fara nici o legatura aparenta cu, am facut legatura cu o carte foarte interesanta: “Ascensiunea lui Arturo Ui“.

De ce foarte interesanta? Pentru ca exista o legatura usor de sesizat intre mafiotul fictiv din Chicago, personificat de Bertold Brecht, si Victor Piturca. Dar sa trecem peste asta. Cum ai invarti, cum ai suci lotul selectionat de antrenorul Nationalei pentru acest meci, tot nu este bine.

Portari: Bogdan Lobont (Dinamo) si Costel Pantilimon (Timisoara)
Fundasi: George Ogararu (Steaua), Cristian Panin (CFR Cluj), Gabriel Tamas (Dinamo), Mirel Radoi (Steaua), Dorin Goian (Steaua), Valerica Gaman (U Craiova), Razvan Rat (Sahtior Donetk)
Mijlocasi: Adrian Ropotan (Dinamo), Costin Lazar (Rapid), Razvan Cocis (Lokomotiv Moscova), Iulian Tames (Arges), Cristian Tanase (Arges)
Atacanti: Banel Nicolita (Steaua), Ciprian Marica (VFBL Stuttgart), Florin Costea (U Craiova), Gigel Bucur (Timisoara)

Lotul lui Pi, sau, mai bine zis, Pitzi-lotul, este un melanj haotic de stranieri si jucatori din esalonul I al campionatului intern.

Un melanj care nu respecta nici o regula. Daca a chemat stranieri, la un meci in care probabil ca singurii care vor juca vor fi bietii georgieni, atunci de ce nu i-a adus si pe Ghioane, si pe Radu Stefan, si pe Cosmin Moti (despre Paulica Codrea nu vreau sa vorbesc, el este unul dintre clientii abisnuiti ai lui Piturca), si pe Pit de la AS Roma, macar asa, “sa ne cunoastem mai bine”, ori, poftim, pe Mazilu, ca, de cand a plecat din Romania la Dnepr Dnepropetrovsk, i-am pierdut complet urma prin taigaua rusa.

Si-asa ce se petrece in meciul acesta nu prea mai conteaza, oricum suntem varza. De ce nu l-a chemat si pe Margaritescu de la Terek Groznii, daca pe Florentin Petre l-a putut aduce de acolo?

Daca a chemat jucatori neselectionati pana acum din campionatul intern, de ce nu l-a selectionat pe Ciprian Deac de la CFR Cluj, de ce nu l-a chemat pe Dorel Stoica, foarte bun la U Craiova, de ce nu Bordeanu, Galamaz, Onofras sau Bogdan Mara de la Unirea Urziceni, de ce nu Pena de la Otelul Galati, ca-i spaima, de ce nu Burdujan de la FC Vaslui, de ce nu l-ai chemat pe fiu-tu, fraiere, ca-i in forma? Inca nu e pregatit?

Ceea ce stim cu siguranta este ca s-ar putea ca la sfarsitul meciului sa fim fericiti daca nu ne vom fi facut de ras. Nationala Georgiei este puternica, asta este sigur, este puternica sigur prin antrenorul ei, argentinianul Hector Raul Cuper, ca, in afara de mijlocasul Levan Kobiashvili de la Schalke 04, nu stiu nici un jucator.

Daca am face schimb de antrenor, sa fie Piturca antrenorul gruzinilor si Cuper cel al romanilor, sigur Romania ar face vreun 8/10 – 0 ceva. Asa, este un test pentru Serbia. Unul despre cum nu trebuie sa jucam… si oricum Piturca nu va tine cont de jucatorii ce vor juca bine in acest meci, asa cum nu a tinut cont, de exemplu, de prestatia excelenta a lui Sepsi din meciul amical cu Rusia.

Share