DINAMITA MUZICALA: Supertramp, “Indelibly Stamped” (1971)

Share

Supertramp a fost un grup care a practicat un gen special de muzica, numit sophisto-rock. Grupul a fost o trupa pop cu o muzica sofisticata, cu puternice influente hippiote.

Grupul a fost capabil in permanenta sa lanseze cantece de mare succes, in pofida faptului ca aceasta muzica, teoretic, ar fi trebuit sa se adreseze exclusiv degustatorilor de senzatii tari speciale.

ProgArchives crede ca aceasta muzica este genul pe care o asculti, in timp ce sotia ta se invarteste in jurul tau si trebaluieste, dupa masa de pranz. Este foarte greu sa gasesti alta trupa care sa fi reusit sa lanseze atatea embleme rock pentru posturile de radio care se lauda ca dau muzica buna, adica, rock, dar care defapt transmit mult pop de buna calitate.Supetramp - Indelibly Stamped p

Dar ca sa asculti cateva dintre cele mai bune pagini muzicale Supertramp trebuie sa te uiti in alta parte. “Crime of the Century” a devenit unul dintre cele mai bine vandute albume din anul 1974. Cu un foarte percutant sound bazat pe keyboards, acest album excelent a facut furori.

Albumul “Even In The Quietest Moments…” este de departe cea mai buna realizare Supertramp. Cu peste 18 milioane de copii vandute, albumul “Breakfast In America” este unul dintre cele mai mari LP-uri de melodic pop/rock ale anilor ’70.

Share