home CULTURA Costel Busuioc – Ave Maria

Costel Busuioc – Ave Maria

Share

In mijlocul scandalului din jurul acestei editii a Eurovision Romania, avem pilda Costel Busuioc. Acest caz al unui zidar roman, om sarac, care trebuie sa ajunga in Spania ca sa se afirme si sa creasca artistic si social, pentru a ajunge unde-i este locul, este simptomatic.

Costel Busuioc a cantat opera si la el acasa, pentru ca in satul din judetul Timis de unde este talentul sau era binecunoscut. Pe vascularizatia societatii romanesti, lui Costel Busuioc i-au aparut niste posibilitati de a se afirma si in tara, dar acest canale sunt infundate cu coruptie, nepotism si sisteme mafiote, care actioneaza in diferite domenii.

Eu cred ca erau sanse foarte mici ca acest artist in devenire sa se implineasca in tara. Mai cred ca ar face bine sa multumeasca politicos dlui Adrian Iorgulescu, pentru oferta de a studia canto in Romania, pe o bursa a Ministerului Culturii, si sa-si vada de drumul sau de racheta in strainatate. Dl Iorgulescu trebuia sa-l descopere pe Costel Busuioc pe cand era in Romania si ar fi trebuit sa-i dea atunci bursa de studii.

Addenda:
Poate ca cititorul poate avea impresia ca exagerez. Pot sa-i raspund printr-un exemplu comparativ foarte dur: in acest moment, se pregatesc datele unui eveniment foarte important in Romania, care are o componenta artistica proeminenta.

Doi oameni foarte importanti, dusmani traditionali, persoane publice, s-au inteles asupra castingului artistic pentru acest eveniment si asupra locatiei sale, trecand peste orgolii de dragul prestigiului national.

Bravo lor, chapeau bas. Nu la fel stau lucrurile si cu responsabilii din breasla artistica, de care depinde realizarea evenimentului, cu acest casting si in aceasta locatie.

Nota: Costel Busuioc nu este singurul roman de care ar trebui sa fim mandri si care nu-si gaseste realizarea in tara, ci mai curand in strainatate. Asupra acestui subiect s-ar putea sa mai revin intr-o zi…

Citeşte şi
Costel Busuioc isi lanseaza joi la Targu-Mures noul album, "Segundo", site-ul si blogul personal.
Ca un lipitor de afise incompetent sau aflat in somn biologic a pus un astfel
Peste 1.200 de timisoreni au asistat joi seara, in sala Filarmonicii Banatul din Timisoara, la
Iata, Costel Busuioc a ajuns ce i-am prevestit ca va deveni de cand l-am descoperit,
Iata ca deja putem sa spunem ca avem un roman afirmat ca tenor de mare
Ramane valabil ce am scris aseara. In debutul clipului pe care l-am postat aici, se
Saptamana trecuta, asa cum se poate constata in clipul pe care l-am postat, Costel Busuioc
Cand a aparut Andrea Bocelli, am spus ca asa ceva nu se poate: o asemenea
Scriitorul Călin Hentea scrie o cronică de film. Dar în realitate aceasta este o falsă
Paradoxul, cu ambele sale ipostaze, e întruchipat de un laureat al Premiului Nobel pentru Literatură.
Share