Cine este Maria Cocoru, misterioasa proprietară din Parcul IOR

Share

Maria Cocoru, o femeie de 88 de ani, este proprietarul în acte al părţii retrocedate din Paarcul IOR, reprezentată de o casă de avocatură.

Avocaţii nu au vrut să comenteze. Autorităţile locale luptă în instanţă pentru a dovedi că retrocedarea din anul 2005 a fost ilegală.

Cine este Maria Cocoru, misterioasa proprietară

Avocatul care o reprezintă nu a vrut să spună dacă va contesta sau nu amenda pe care aceasta a primit-o de la Primăria Generală. “Dânsa şi Mark Zuckerberg ce primesc amenzi de milioane.

Nu am nici un punct de vedere. Eu nu am mandat să comentez nimic”, spune avocatul proprietarei terenului retrocedat, conform Observator News.

Citeşte şi: Maria Cocoru, 88 de ani, aventuri de capă şi spadă, pe drepturi litigioase

“În momentul în care litigiul se termină şi ceea ce vrem noi, contestaţia să fie respinsă, această sumă poate să fie executată de municipalitate”, a precizat Nicuşor Dan, primarul Capitalei.

Un astfel de proces poate dura mai bine de un an. Între timp, poliţiştii puşi să păzească zona nu reuşesc să îi prindă pe cei care defrişează şi dau foc copacilor.

“Suprafaţa fiind foarte mare, există riscul în continuare să îi pierdem pe acesti făptaşi”, spune Eduard Stroe, director în Poliţia locală Bucureşti.

Citeşte şi: Maria Cocoru, fantoma care a primit o halcă din Parcul IOR

“A ars ultima dată noaptea, pe la 11 şi ceva, pe acolo, în spatele bisericii. Mi-a fost tare teamă să nu ardă si biserica”, povesteşte un bucureştean.

De regulă, oamenii în etate, ca Maria Cocoru, sunt folosiţi pentru a servi drept paravan, de către cei care cumpără drepturile litigioase, înainte de retrocedare.

Aceştia u motive serioase pentru care nu doresc să iasă în faţă, fiind de regulă implicaţi în afaceri necurate. Despre Maria Cocoru, se spune că în spatele ei s-ar afla un interlop, pe nume Petrică Băjenaru, dar nu a apărut nici o probă pentru această afirmaţie făcută de mai multe surse de presă.

Share